30 μήνες πτώση στη Σιγκαπούρη

30 μήνες πτώση στη Σιγκαπούρη

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις περισσότερες πωλήσεις κατοικιών των τελευταίων δέκα μηνών πραγματοποίησαν κατά τον μήνα Μάιο οι κατασκευαστές στην αγορά της Σιγκαπούρης, καθώς πλέον οι τιμές γίνονται όλο και πιο ελκυστικές για τους ενδιαφερομένους, δεδομένου ότι βρίσκονται σε τροχιά συνεχούς υποχώρησης από τον Σεπτέμβριο του 2013. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας κρατικής υπηρεσίας, οι κατασκευαστές πώλησαν συνολικά 1.056 κατοικίες, έναντι 748 κατοικιών που άλλαξαν χέρια τον αμέσως προηγούμενο μήνα (Απρίλιος 2016).

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τιμές των κατοικιών υποχωρούν συνεχώς για δέκα διαδοχικά τρίμηνα, δηλαδή για 30 συνεχόμενους μήνες, κάτι που δεν έχει συμβεί ξανά τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση της χώρας δεν φαίνεται να δείχνει διατεθειμένη να αναστείλει κάποια από τα μέτρα περιορισμού της ανόδου των τιμών που έχει επιβάλει από το 2009, στην προσπάθειά της να αποθαρρύνει την εμφάνιση φαινομένων κερδοσκοπίας στην αγορά κατοικίας, προκειμένου να μην δημιουργηθεί φαινόμενο τύπου «φούσκας». Μεταξύ των μέτρων που έχουν επιβληθεί, περιλαμβάνεται η θέσπιση ανώτατου ορίου για κάθε δόση στεγαστικού δανείου στο 60% του μηνιαίου εισοδήματος του δανειολήπτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή