Ενδείξεις επιδείνωσης στην αγορά εμπορικών κέντρων στις ΗΠΑ

Ενδείξεις επιδείνωσης στην αγορά εμπορικών κέντρων στις ΗΠΑ

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιδείνωση καταγράφει η αγορά εμπορικών κέντρων στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ερευνών Reis Inc., κατά τη διάρκεια του φετινού δεύτερου τριμήνου, αυξήθηκε η διαθεσιμότητα κενών χώρων, ενώ σχετικά σταθερά παρέμειναν τα ενοίκια. Παράλληλα, μεγάλωσε η απόσταση μεταξύ των μοντέρνων εμπορικών κέντρων μεγάλης κλίμακας και των παραδοσιακότερων αναπτύξεων που έχουν αρκετά χρόνια στην αγορά, καθώς στα τελευταία οι τιμές ενοικίασης αυξήθηκαν με χαμηλότερο ρυθμό και αντίστοιχα ο αριθμός των κενών καταστημάτων τους ήταν μεγαλύτερος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Reis, κατά το δεύτερο τρίμηνο στο σύνολο της χώρας ο δείκτης κενών καταστημάτων στα εμπορικά κέντρα διαμορφώθηκε σε 7,9%, έναντι 7,8% κατά τους πρώτους τρεις μήνες του έτους. Ηταν η πρώτη τριμηνιαία αύξηση από το τέταρτο τρίμηνο του 2014. Ωστόσο, όπως τονίζεται, τα πολυτελή και σύγχρονα εμπορικά κέντρα εξακολουθούν να έχουν πολύ υψηλές τιμές ενοικίων και ελάχιστα κενά καταστήματα, ενώ τα παλιότερα εμπορικά εμφανίζουν μικρότερη κάλυψη και σαφώς χαμηλότερη αύξηση των ενοικίων τους. Συνολικά στις ΗΠΑ, το ζητούμενο ενοίκιο στα εμπορικά κέντρα αυξήθηκε κατά 0,4% στο δεύτερο τρίμηνο, έναντι ανόδου 0,5% το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου ολοκληρώθηκαν επιπλέον 126.000 τ.μ. νέων εμπορικών κέντρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή