Στροφή επενδυτών στα επιπλωμένα ενοικιαζόμενα

Στροφή επενδυτών στα επιπλωμένα ενοικιαζόμενα

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις πέντε πόλεις που παρουσιάζουν τις υψηλότερες προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου των ενοικιαζόμενων επιπλωμένων διαμερισμάτων στην Ευρώπη επιχείρησε να εντοπίσει, σε πρόσφατη έρευνά της, η εταιρεία παροχής υπηρεσιών ακινήτων Savills. Πρόκειται για έναν λίαν αναπτυσσόμενο κλάδο, καθώς όλο και περισσότεροι επενδυτές στρέφονται στα συγκεκριμένα ακίνητα, προκειμένου να επωφεληθούν από την επιτυχία που έχουν οι διαδικτυακές υπηρεσίες φιλοξενίας, όπως π.χ. η Airbnb. Στο πλαίσιο αυτό, η Savills κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το Δουβλίνο, η Στοκχόλμη, το Αμστερνταμ, το Βερολίνο και η Βαρκελώνη είναι οι πέντε πόλεις με τις σημαντικότερες προοπτικές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κλάδος των επιπλωμένων κατοικιών στην Ευρώπη προσέλκυσε επενδύσεις της τάξεως των 416,5 εκατ. ευρώ το 2015, μια αύξηση της τάξεως του 33% σε σχέση με το 2014. Η συντριπτική πλειονότητα των επενδύσεων και συγκεκριμένα το 90% πραγματοποιήθηκε στη Μεγ. Βρετανία, ενώ κεφάλαια κατευθύνθηκαν και σε Γερμανία (7%), Ελβετία (2%) και Βέλγιο (1%). Οπως τονίζει η Savills, ο κλάδος των επιπλωμένων ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων είναι μια σχετικά νέα κατηγορία επενδύσεων στην Ευρώπη, που ωστόσο συγκεντρώνει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο αυτό, εξετάστηκαν 35 πόλεις και συγκεκριμένα παράγοντες όπως η παρουσία μεγάλων επιχειρήσεων, οι προοπτικές ανάπτυξης του ΑΕΠ και της απασχόλησης και το μέγεθος της τουριστικής αγοράς. Σημαντικό βάρος για τον καθορισμό των πόλεων με τις μεγαλύτερες προοπτικές δόθηκε και στο απόθεμα κλινών (συμπεριλαμβανομένων των ξενοδοχείων) συγκριτικά με το επίπεδο των ξένων επισκεπτών/τουριστών που προσελκύουν. Εν ολίγοις, εξετάζοντας την ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης, η Savills κατέληξε στις πόλεις που προσφέρουν τις μεγαλύτερες επενδυτικές ευκαιρίες στη συγκεκριμένη αγορά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή