Επενδύσεις 440 εκατ. σε ξενοδοχεία της Αυστρίας

Επενδύσεις 440 εκατ. σε ξενοδοχεία της Αυστρίας

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά, 440 εκατ. ευρώ τοποθετήθηκαν στην αγορά ξενοδοχειακών ακινήτων της Αυστρίας κατά το πρώτο εξάμηνο, ποσό υπερτριπλάσιο της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Christie & Co., η ανοδική τάση τροφοδοτήθηκε από αρκετές συναλλαγές ακινήτων μεγάλης κλίμακας και ιστορικών ξενοδοχείων που λειτουργούν ως σημείο αναφοράς.

Μεταξύ άλλων, χέρια άλλαξαν το Hotel Imperial και το Hilton της Βιέννης, που ήταν η μεγαλύτερη αγοραπωλησία ξενοδοχείου στην ιστορία της Αυστρίας, με το συνολικό κόστος να αγγίζει τα 200 εκατ. ευρώ. Οι περισσότεροι επενδυτές εστιάζουν στη Βιέννη. Το Hotel Imperial πωλήθηκε από τη Starwood στον αραβικό όμιλο Al Habtoor αντί ποσού 70 εκατ. ευρώ. Πάντως, ζήτηση εκδηλώθηκε και για άλλα ξενοδοχεία της Αυστρίας, εκτός της πρωτεύουσας, κυρίως σε δημοφιλή παραθεριστικά θέρετρα της χώρας, αλλά και σε άλλα αστικά κέντρα, όπως το Τιρόλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετά από τα ξενοδοχεία που πωλήθηκαν βρίσκονταν στην αγορά για αρκετό διάστημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή