Ευκαιρίες στο Λονδίνο και στη μετά Brexit εποχή

Ευκαιρίες στο Λονδίνο και στη μετά Brexit εποχή

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες εντοπίζονται στην αγορά ακινήτων του Λονδίνου, μετά το αποτέλεσμα για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση, καθώς η υποτίμηση της βρετανικής στερλίνας έχει αυξήσει σημαντικά την αγοραστική δύναμη των επενδυτών από την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ, ενώ παράλληλα ο κλάδος των ακινήτων εξακολουθεί να προσφέρει ελκυστικές αποδόσεις σε σχέση με άλλες μορφές επενδύσεων.

Ετσι, όπως αναφέρει σε πρόσφατη έρευνά της η εταιρεία παροχής υπηρεσιών ακινήτων CBRE, κατά το διάστημα που έχει μεσολαβήσει από το δημοψήφισμα μέχρι σήμερα, η μέση αξία ανά συναλλαγή έχει διαμορφωθεί σε 53,4 εκατ. ευρώ, καθώς κυριαρχούν οι αγοραπωλησίες μικρής και μεσαίας κλίμακας.

Το δημοψήφισμα λειτούργησε ως παύση στην επενδυτική δραστηριότητα, προσφέροντας έτσι την ευκαιρία σε μικρότερους ιδιώτες επενδυτές να αποκτήσουν πρόσβαση στην αγορά. Ωστόσο, καθώς το τέταρτο τρίμηνο του έτους χαρακτηρίζεται από μεγαλύτερη σταθερότητα, έχουν αρχίσει να κάνουν ξανά την εμφάνισή τους οι μεγάλοι θεσμικοί επενδυτές.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της εταιρείας, το Λονδίνο παραμένει ελκυστικός προορισμός για τους ξένους επενδυτές, λόγω της αδύναμης στερλίνας και των αποδόσεων που προσφέρει η τοπική αγορά ακινήτων σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Οι περισσότεροι επενδυτές διατηρούν την άποψη ότι η βρετανική πρωτεύουσα θα παραμείνει μια «παγκόσμια πόλη», είτε εντός είτε εκτός Ε.Ε., ενώ εκτιμούν ότι οι μακροπρόθεσμες προοπτικές θα παραμείνουν θετικές, καθώς ο πληθυσμός συνεχίζει να αυξάνεται τροφοδοτώντας τη ζήτηση.

Εν τω μεταξύ, σε πρόσφατη ανάλυσή της, η Jones LangLaSalle προχώρησε στην πρόβλεψη ότι από το 2016 έως το 2030 οι τιμές των κατοικιών σε ορισμένα σημεία του Λονδίνου θα διπλασιαστούν, ακόμα κι αν ληφθούν υπόψη αρκετά συντηρητικά οικονομικά σενάρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή