Η Ινδία ξεχωρίζει στην αγορά ακινήτων της Ασίας

Η Ινδία ξεχωρίζει στην αγορά ακινήτων της Ασίας

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Ινδία εντοπίζονται οι πόλεις με τις μεγαλύτερες προοπτικές για επενδύσεις στην αγορά ακινήτων της Ασίας. Σύμφωνα με σχετική έρευνα που πραγματοποίησε το Urban Land Institute (ULI), σε συνεργασία με την PriceWaterHouseCoopers (PwC), η Μπανγκαλόρ ηγείται της σχετικής κατάταξης των συνολικά 22 πόλεων που εξετάστηκαν, ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε το Μουμπάι, το οποίο μάλιστα είναι και η ακριβότερη πόλη στην Ινδία. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η αναρρίχηση των δύο πόλεων και κυρίως της Μπανγκαλόρ στην κορυφή οφείλεται στις προοπτικές της αγοράς επαγγελματικών ακινήτων και κυρίως των κτιρίων γραφείων.

Στη συγκεκριμένη κατηγορία καταγράφεται μεγάλη ζήτηση από εταιρείες πληροφορικής, αλλά και από εταιρείες που εξυπηρετούν άλλες επιχειρήσεις, κυρίως σε ό,τι αφορά την τηλεφωνική εξυπηρέτηση πελατών. Ως εκ τούτου, όσοι επενδύσουν στην αγορά γραφείων των εν λόγω πόλεων αναμένεται να αποκομίσουν σημαντικά οφέλη. Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η σχετική έρευνα πραγματοποιήθηκε πριν από την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης Μόντι να αποσύρει το 86% των χαρτονομισμάτων που κυκλοφορούσαν στη χώρα, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις και αυξάνοντας το ρίσκο μιας οικονομικής ύφεσης, καθώς μεγάλο μέρος της οικονομίας της Ινδίας στηρίζεται στις συναλλαγές με μετρητά.

Στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας σε ό,τι αφορά τις επενδυτικές προοπτικές βρίσκεται φέτος η Μανίλα στις Φιλιππίνες. Η οικονομία ανθεί, χάρις στην εισροή συναλλάγματος από μετανάστες που εργάζονται στο εξωτερικό. Ως εκ τούτου, τα θεμελιώδη μεγέθη της αγοράς ακινήτων είναι εξαιρετικά, καθώς η ζήτηση στην αγορά γραφείων είναι υψηλή και το ποσοστό διαθεσιμότητας παραμένει χαμηλό, με αποτέλεσμα τόσο οι αξίες όσο και τα ενοίκια γραφείων να καταγράφουν ανοδική πορεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή