Πρόσωπα και πράγματα

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν αναμένεται ανάκαμψη στην οικοδομή το 2017

Μπορεί κατά το β΄ εξάμηνο του 2016 να καταγράφηκε βελτίωση της πορείας της οικοδομικής δραστηριότητας, ωστόσο, σύμφωνα με τις προβλέψεις των τσιμεντοβιομηχανιών, αυτή δεν αναμένεται να επαρκέσει για την επιστροφή του κλάδου σε τροχιά ανάκαμψης. Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΤΙΤΑΝ, η ζήτηση τσιμέντου κατά το 2017 αναμένεται να κινηθεί σε επίπεδο αντίστοιχο ή και κάπως χαμηλότερο σε σχέση με το 2016. Οπως τονίζεται χαρακτηριστικά, «τα σχεδιαζόμενα έργα υποδομών δεν φαίνονται ικανά να αναπληρώσουν μέσα στο 2017 το κενό που αφήνει η ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών αξόνων. Οσον αφορά την ιδιωτική οικοδομή, η οποία παραδοσιακά αποτελούσε την κύρια πηγή ζήτησης, οι προσδοκίες είναι πολύ χαμηλές». Ανάλογες διαπιστώσεις είχε πραγματοποιήσει πριν από λίγες εβδομάδες και η διοίκηση της ΑΓΕΤ Ηρακλής.

Στο τελικό στάδιο η επένδυση στη Σητεία της Κρήτης

Στο τελικό στάδιο μοιάζει να έχει εισέλθει πλέον η επένδυση «Ιτανος Γαία» στη Σητεία της Κρήτης στην περιοχή Κάβο Σίδερο, μετά την απόρριψη των δύο προσφυγών που είχαν κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο εγκρίθηκε, πριν από ένα χρόνο, το Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης του έργου. Ετσι, ανοίγεται ο δρόμος για την έκδοση των αδειών. Η εν λόγω τουριστική επένδυση υλοποιείται από τη βρετανική Loyalward, είναι συνολικού ύψους 267,7 εκατ. ευρώ και προβλέπει την ανάπτυξη ενός σύγχρονου τουριστικού θερέτρου, με ξενοδοχεία (1.936 κλίνες), τουριστικές κατοικίες και γήπεδο γκολφ, σε μια έκταση συνολικής επιφάνειας 22.120 στρεμμάτων. Αν δεν σημειωθούν νέες καθυστερήσεις, εκτιμάται ότι το έργο θα ολοκληρωθεί το 2019.

«Πράσινο δείκτη» σχεδιάζουν οι εταιρείες ακινήτων στην Κίνα

Σε μια πρωτόγνωρη κίνηση προχώρησαν πριν από λίγες ημέρες οι μεγαλύτερες εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων της Κίνας. Ειδικότερα, ανακοίνωσαν τη δημιουργία ενός νέου «Πράσινου Δείκτη», με τον οποίο σχεδιάζουν να διαχειρίζονται τις προμήθειές τους σε τσιμέντο, χάλυβα και σίδηρο, με έναν περισσότερο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο. Ηδη, 71 εταιρείες ακινήτων, των οποίων οι πωλήσεις αντιστοιχούν στο 15% του συνόλου του κλάδου (με βάση την αξία) έχουν συμφωνήσει να ενταχθούν στη σχετική προσπάθεια. Είναι η πρώτη φορά που ένας ολόκληρος βιομηχανικός κλάδος στην Κίνα συνεργάζεται προκειμένου να βελτιώσει τη διαδικασία προμηθειών του. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με μελέτες, ο κατασκευαστικός και ο οικοδομικός κλάδος της χώρας είναι υπεύθυνοι για το 8% των παγκόσμιων εκπομπών ρύπων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή