Εύα Καϊλή: Η εταιρεία Real Estate και η αγορά του πρώτου ακινήτου στην Πάρο

Εύα Καϊλή: Η εταιρεία Real Estate και η αγορά του πρώτου ακινήτου στην Πάρο

Σύμφωνα με έρευνα της «Κ», στις 18 Μαρτίου το ζεύγος Καϊλή και Τζιόρτζι αγόρασε ένα αγροτεμάχιο άρτιο και οικοδομήσιμο συνολικής έκτασης 9 στρεμμάτων στην Πάρο έναντι 300.000 ευρώ.

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Εύα Καϊλή μαζί με τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι, προχώρησαν τον Νοέμβριο στη σύσταση της εταιρείας «Εstate Aria properties» με έδρα το Κολωνάκι και αντικείμενο την εμπορία και εκμετάλλευση ακινήτων. Η «Κ» αποκαλύπτει πως οκτώ μήνες νωρίτερα, το ζευγάρι είχε από κοινού προβεί σε τουλάχιστον μια αγορά ακινήτου. Όχι μέσω κάποιας εταιρείας, αλλά στο όνομα τους.

Σύμφωνα με έρευνα της «Κ», στις 18 Μαρτίου του 2022 αγόρασαν ένα αγροτεμάχιο άρτιο και οικοδομήσιμο συνολικής έκτασης 9 στρεμμάτων στην Πάρο. Το τίμημα που αναγράφεται στο συμβόλαιο είναι 300.000 ευρώ με αντικειμενική αξία 145.893 στη Θέση Βουνάλια, στα όρια του οικισμού Ιστερνίου.

Σύμφωνα με δικηγόρο που ειδικεύεται στα κτηματομεσιτικά του νησιού, η συγκεκριμένη περιοχή είναι αναπτυσσόμενη και τα ακίνητα εκεί θεωρούνται «φιλέτα».

Το συμβόλαιο συντάχθηκε από συμβολαιογράφο Αθηνών και στο γραφείο του κοντά στην Ομόνοια προσήλθαν το ζεύγος Καϊλή και Τζιόρτζι, καθώς και εκπρόσωπος της πωλήτριας – μια εταιρία εκμετάλλευσης ακινήτων με έδρα στην Αττική. Στο συμβόλαιο παρέστη και μια διερμηνέας για να μεταφράζει για τον κ. Τζιόρτζι. Το τίμημα εξοφλήθηκε με δυο τραπεζικές επιταγές (142.500 εκάστη) ελληνικών τραπεζών και με ένα έμβασμα 15.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το ζευγάρι αγόρασε το κτήμα με άδεια και μελέτη για εκμετάλλευση, η οποία όμως λήγει στο τέλος του χρόνου. Η Καϊλή μαζί με τον σύντροφο της, βρέθηκαν ξανά στο νησί το καλοκαίρι και σκόπευαν να ξεκινήσουν άμεσα μια καινούργια μελέτη για ανάπτυξη του εν λόγω ακινήτου με σκοπό την εμπορική του εκμετάλλευση.

Το συγκεκριμένο ακίνητο δεν ήταν ακόμα δηλωμένο στο πόθεν έσχες της κ. Καϊλή αφού αγοράστηκε εντός τους τρέχοντος έτους. Σημειώνεται πως ο επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, Χαράλαμπος Βουρλιώτης έχει διατάξει τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της Ευας Καϊλή, του συντρόφου και μελών της οικογένειας προκειμένου να διασφαλιστούν περιουσιακά στοιχεία, που μπορεί να προέρχονται από μη νόμιμες δραστηριότητες και να βρίσκονται στην Ελλάδα (ακίνητα, λογαριασμοί, εταιρείες και λοιπά).

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή