Σουπιές στιφάδο με το μελάνι τους
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Οι σουπιές και το μελάνι τους πρωταγωνιστούν σ’ αυτό το γλυκοφάγωτο θαλασσινό στιφάδο που μοσχοβολάει κανέλα, γαρίφαλο και μπαχάρι.


Τεχνητή Νοημοσύνη – Θα γίνει πιο έξυπνη από εμάς; Εκτάκτως το Σάββατο με την «Καθημερινή της Κυριακής»
ΜΕ ΤΗΝ «Κ»

Αισθάνεται; Έχει συνείδηση; Μπορεί να ελεγχθεί; Μήπως μας απειλεί; Καλωσορίσατε στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης. Η ισχυρότερη τεχνολογία του καιρού μας είναι ήδη μέρος της καθημερινότητάς μας, την οποία σε μερικά χρόνια είναι σίγουρο ότι θα αλλάξει τελείως. Μπορούμε να συνυπάρξουμε με μηχανές εξυπνότερες από εμάς; Ποιος κατέχει την τεχνητή νοημοσύνη και πώς η χρήση […]

Γνωρίζοντας τον Κίλιαν Μέρφι – Στο περιοδικό «Κ» εκτάκτως το Σάββατο με την «Καθημερινή της Κυριακής»
ΜΕ ΤΗΝ «Κ»

Λίγο πριν από την πρεμιέρα του πολυαναμενόμενου Οπενχάιμερ του Κρίστοφερ Νόλαν, τα φώτα πέφτουν στον πρωταγωνιστή του, τον αυτοδίδακτο και εσωστρεφή Κίλιαν Μέρφι που απολαμβάνει τις πρόβες και τις μεγάλες σεναριακές προκλήσεις. Μια συνέντευξη με τον γοητευτικό Ιρλανδό ηθοποιό.


Δρομολόγια: Εκλογικά «θηρία» στην Α΄ Θεσσαλονίκης
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «Κ»

Εκλογικά μπερδέματα σε ένα σχολείο της Θεσσαλονίκης, σοκαριστικά περιστατικά και ιστορίες που δημιουργούνται αυτοσχέδια στα μπαλκόνια των πολυκατοικιών της πόλης συγκεντρώνονται σε αυτό το μακεδονικό δρομολόγιο.


Ποπ κορν με καραμέλα
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Το αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων στην πιο γλυκιά εκδοχή του που φτιάχνουμε με καστανή ζάχαρη και μέλι.

Μια νύχτα στο μουσείο της Ακρόπολης αρκεί για να γραφτεί ένα βιβλίο
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «Κ»

H Iταλίδα Αντρέα Μαρκολόνγκο, μία από τις πιο γνωστές και πιο μεταφρασμένες ελληνίστριες στον κόσμο, μιλάει στον Νίκο Αλιάγα για την εμπειρία ζωής που ενέπνευσε το νέο της βιβλίο.

Τσιζκέικ ρεβανί, βήμα βήμα
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Δύο αγαπημένα γλυκά ενώθηκαν για να προκύψει ένα νέο: το τσίζκεϊκ ρεβανί, ένα θεϊκό ρεβανί γεμιστό με κρέμα τσιζκέικ, που ψήνεται όλο μαζί στον φούρνο και σιροπιάζεται.



Αρμένικα μαντί, ανοιχτά, με κιμά
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Τα αρμένικα μαντί, είναι ανοιχτά σαν βαρκούλες, με γέμιση κιμά. Απαιτούν υπομονή και χρόνο αποτελούν όμως ωραιότατη ιδέα για μπουφέ ή γιορτινό τραπέζι.


Το απόλυτο μοσχαρίσιο μπιφτέκι δεν έχει ψωμί, κρεμμύδι, μυρωδικά
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Μόνο κιμά από βοδινό σιδηρόδρομο και μάλιστα περασμένο μία φορά από την κιμαδομηχανή χρειαζόμαστε για το πιο ρωμαλέο και στιβαρό μπιφτέκι που δοκιμάσαμε ποτέ. Τη συνταγή μάς έδωσε ο σεφ-πατρόν του εστιατορίου Τηλέμαχος, στην Κηφισιά, Γιώργος Τσιλιγκίρης.

Μετρώντας τη ζωή σε εβδομάδες
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «Κ»

Ο Βρετανός συγγραφέας Όλιβερ Μπούρκεμαν εξηγεί αποκλειστικά στο «Κ» την ιδέα πίσω από το διεθνές μπεστ σέλερ του, στο οποίο προτείνει έναν τρόπο απελευθέρωσης από τα δεσμά του χρόνου μετρώντας τη ζωή σε εβδομάδες.