Οι σουπιές και το μελάνι τους πρωταγωνιστούν σ’ αυτό το γλυκοφάγωτο θαλασσινό στιφάδο που μοσχοβολάει κανέλα, γαρίφαλο και μπαχάρι.
Οι σουπιές και το μελάνι τους πρωταγωνιστούν σ’ αυτό το γλυκοφάγωτο θαλασσινό στιφάδο που μοσχοβολάει κανέλα, γαρίφαλο και μπαχάρι.
Οι σεφ του Γαστρονόμου έχουν μοιραστεί μαζί μας μια ευρύτατη γκάμα συνταγών. Ποιές, όμως, ήταν οι αγαπημένες του κάθε συντάκτη αυτόν τον μήνα;
Αισθάνεται; Έχει συνείδηση; Μπορεί να ελεγχθεί; Μήπως μας απειλεί; Καλωσορίσατε στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης. Η ισχυρότερη τεχνολογία του καιρού μας είναι ήδη μέρος της καθημερινότητάς μας, την οποία σε μερικά χρόνια είναι σίγουρο ότι θα αλλάξει τελείως. Μπορούμε να συνυπάρξουμε με μηχανές εξυπνότερες από εμάς; Ποιος κατέχει την τεχνητή νοημοσύνη και πώς η χρήση […]
Λίγο πριν από την πρεμιέρα του πολυαναμενόμενου Οπενχάιμερ του Κρίστοφερ Νόλαν, τα φώτα πέφτουν στον πρωταγωνιστή του, τον αυτοδίδακτο και εσωστρεφή Κίλιαν Μέρφι που απολαμβάνει τις πρόβες και τις μεγάλες σεναριακές προκλήσεις. Μια συνέντευξη με τον γοητευτικό Ιρλανδό ηθοποιό.
Θερινά κηπευτικά και φρούτα που είναι τώρα στα καλύτερά τους. Επίσης, ψάρια και θαλασσινά που είναι στον καιρό τους.
Οι ζωηρές ντομάτες προσθέτουν μια έκρηξη φρεσκάδας και πινελιάς στο χορταστικό πιάτο μανέστρας που μας περίσσεψε από χθες!
Εκλογικά μπερδέματα σε ένα σχολείο της Θεσσαλονίκης, σοκαριστικά περιστατικά και ιστορίες που δημιουργούνται αυτοσχέδια στα μπαλκόνια των πολυκατοικιών της πόλης συγκεντρώνονται σε αυτό το μακεδονικό δρομολόγιο.
Το αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων στην πιο γλυκιά εκδοχή του που φτιάχνουμε με καστανή ζάχαρη και μέλι.
H Iταλίδα Αντρέα Μαρκολόνγκο, μία από τις πιο γνωστές και πιο μεταφρασμένες ελληνίστριες στον κόσμο, μιλάει στον Νίκο Αλιάγα για την εμπειρία ζωής που ενέπνευσε το νέο της βιβλίο.
Δύο αγαπημένα γλυκά ενώθηκαν για να προκύψει ένα νέο: το τσίζκεϊκ ρεβανί, ένα θεϊκό ρεβανί γεμιστό με κρέμα τσιζκέικ, που ψήνεται όλο μαζί στον φούρνο και σιροπιάζεται.
Για παγωτό λουκούμι και σικάγο στη Μαβίλη ή για μπαγκλαντεσιανό street food στη Γερανίου; Οργώνουμε την πόλη με τις patinia.gr και πάμε μαζί στα αγαπημένα τους στέκια για φαγητό και ποτό.
Τα αρμένικα μαντί, είναι ανοιχτά σαν βαρκούλες, με γέμιση κιμά. Απαιτούν υπομονή και χρόνο αποτελούν όμως ωραιότατη ιδέα για μπουφέ ή γιορτινό τραπέζι.
Το εμβληματικό τυρί της Βόρειας Ελλάδας μπαίνει σε ομελέτα και πίτα του τηγανιού, σε ζύμη για σπιτικά νιόκι, στο κλασικό πεϊνιρλί, αλλά και σε άλλες πλούσιες, ακαταμάχητες συνταγές, όπως οι πατάτες hash brown.
Μόνο κιμά από βοδινό σιδηρόδρομο και μάλιστα περασμένο μία φορά από την κιμαδομηχανή χρειαζόμαστε για το πιο ρωμαλέο και στιβαρό μπιφτέκι που δοκιμάσαμε ποτέ. Τη συνταγή μάς έδωσε ο σεφ-πατρόν του εστιατορίου Τηλέμαχος, στην Κηφισιά, Γιώργος Τσιλιγκίρης.
Ο Βρετανός συγγραφέας Όλιβερ Μπούρκεμαν εξηγεί αποκλειστικά στο «Κ» την ιδέα πίσω από το διεθνές μπεστ σέλερ του, στο οποίο προτείνει έναν τρόπο απελευθέρωσης από τα δεσμά του χρόνου μετρώντας τη ζωή σε εβδομάδες.
Το σκανδιναβικό στυλ μας δίνει την απαραίτητη έμπνευση για να δημιουργήσουμε τις ωραιότερες εμφανίσεις του καλοκαιριού.
Μερικές φορές δεν συνειδητοποιούμε ότι τρώμε πολύ, ίσως επειδή κοιτάμε το smartphone μας αντί για το πιάτο.
Οι Θεσσαλονικείς έχουν στενή σχέση με τη θάλασσα και εννιά στις δέκα φορές όταν βγουν για φαγητό, θα είναι για ψάρι. Δοκιμάζουμε τα αγαπημένα τους στέκια και προσυπογράφουμε.
Το απόλυτο It girl of the moment, η Sofia Richie, είναι το inspo μας για να εξοπλίσουμε σωστά τη βαλίτσα των διακοπών μας.
Μεταμορφώνουμε το κοτόπουλο που έχει απομείνει σε ένα λαχταριστό σουφλέ με χρυσαφένια κρούστα.
Μια ελαφριά μακαρονάδα από αυτές που θες να τρως κάθε μέρα, γεμάτη αρώματα και γεύση. Το γιαούρτι στη συνταγή δένει ωραία τα υλικά μεταξύ τους.