Στις μέρες της καραντίνας βαλθήκαμε όλοι μας να γίνουμε φουρνάρηδες. Ε, λοιπόν, ας μάθουμε να το κάνουμε σωστά. Μαθαίνουμε τη χημεία του ψωμιού, τα φουσκώματα και τα ζυμώματα και προτείνουμε πολύτιμες μεσογειακές συνταγές. Από γαλλικά μπατάρντ (χοντρουλές, αφράτες μπαγκέτες) μέχρι πανεύκολο ναπολιτάνικο καφόνε και γαλλικό pain de mie με γάλα και μαύρο πιπέρι, ό,τι πρέπει για τα τοστ μας.
Και μια συνταγή-έκπληξη: ένα μοντέρνο προζυμένιο ψωμί χωρίς μυστικά, βήμα-βήμα!
Ένας οδηγός που θα κρατήσουμε για πάντα για το πιο νόστιμο ψωμί, καμωμένο με τις πιο σπάνιες τεχνικές: Από την αργή ωρίμανση, μέχρι το πιο απλό ζύμωμα, για όσους ξεκινούν πρώτη φορά τη μαγική εμπειρία του δικού τους, σπιτικού ψωμιού!
Ο Γαστρονόμος Μαΐου κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή.