Μέχρι να ανοίξουν ξανά τις σάλες τους κι εμείς να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στα γνωστά μας λημέρια, τα τόσο αγαπημένα, ζητήσαμε από δέκα σεφ αθηναϊκών εστιατορίων να μας παραχωρήσουν συνταγές από τα μενού τους. Είναι αυτές για τις οποίες επιστρέφαμε ξανά και ξανά, αυτές για τις οποίες θα επιστρέψουμε σύντομα.
Καθένας τους μοναδικός, βάζει το δικό του χάδι στα πιάτα, ένα στίγμα σαφές και διακριτό σαν την υπογραφή του. Είναι οι σεφ και οι ιδιοκτήτες μερικών από τα πιο αγαπημένα εστιατόρια της πόλης, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και μας χάρισαν πολύτιμες συνταγές: Βασίλης Καλλίδης (Uberness), Άρης Βεζενές (Vezene), Δημήτρης Κοντόπουλος (Scala Vinoteca), Γιάννης Καϋμενάκης (Paleo), Φώτης Φωτεινόγλου και Θοδωρής Κασσαβέτης (ΦΙΤΑ), Δήμος Μπαλόπουλος (Frater and Soror), Χριστόφορος Πέσκιας (Balthazar), Νένα Ισμυρνόγλου (Ella), Γκίκας Ξενάκης (Aleria) και το κουαρτέτο της Cookoovaya, Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος, Περικλής Κοσκινάς και Κλεομένης Ζουρνατζής.
Ελπίζουμε γρήγορα να τα πούμε από κοντά.
Ο Γαστρονόμος Μαΐου κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή.