Καλοκαίρι όλο το χρόνο

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο θερισμός, μια γιορτή της γης και τα ζυμαρικά Melissa μια γιορτή στο τραπέζι μας. 

Όλα μου τα καλοκαίρια τα πέρασα στο χωριό. Ως παιδί αλλά και ως ενήλικας ανυπομονούσα κάθε καλοκαίρι να επιστρέψω στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, και αυτή η ανυπομονησία γινόταν εντονότερη όσο πλησίαζα στον προορισμό, εκεί που ο ορίζοντας χρυσάφιζε από τους σιτοβολώνες. Άφηνα τα πράγματα στο σπίτι κι έτρεχα στα χωράφια να βρω τον παππού μέσα στα σιτάρια. Έφτανα την κατάλληλη στιγμή, τότε που ξεκινούσε η γιορτή. Με τον ήλιο να καίει πάνω από τα κεφάλια μας και τα στάχυα να δημιουργούν ψιθύρους στον αέρα, ο αγρότης παππούς μου έπιανε τα σποράκια, τα έβαζε στο μικρό μου χέρι και έδειχνε με περηφάνια πόσο μεγάλα και λεία ήταν. Οι κόποι της χρονιάς του φανερώνονταν με το θέρος. Ήταν η ώρα του θερισμού και ο ενθουσιασμός μου δεν κρυβόταν. Μου άρεσε να κρύβομαι μέσα στο χρυσαφένιο οχυρό μου, να χαϊδεύω την γυαλιστερή επιφάνειά τους, να φτιάχνω λαμπερά “παράσημα” στολίζοντας τις μπλούζες με τα στάχυα. 

Καλοκαίρι όλο το χρόνο-1

Πίσω στο σπίτι μάς περίμενε στρωμένο το τραπέζι. Στη μέση του μια πιατέλα με λαχταριστή μακαρονάδα, με κατακόκκινη σάλτσα από τις γλυκές ντομάτες του καλοκαιριού. Δεν έγινε τυχαία το αγαπημένο μου φαγητό, μαγειρεμένο με φροντίδα, γεμάτο νοστιμιά, συνδεδεμένο με όλα τα καλά που μπορούσαν να μου συμβούν το καλοκαίρι.  Κάθε φορά που ανατρέχω σε μια αγαπημένη μου γευστική ανάμνηση αυτή έρχεται πρώτη. Σήμερα που ανακαλώ τις αναμνήσεις μου συνειδητοποιώ πώς εκεί, στους σιτοβολώνες των καλοκαιριών μου έμαθα να εκτιμώ την απλότητα της αγροτικής ζωής, τον κόπο του παραγωγού και την αυθεντική γεύση των προϊόντων της ελληνικής γης. Κάθε φορά που επιλέγω ζυμαρικά Melissa στηρίζω την εγχώρια παραγωγή. Τα ζυμαρικά Melissa φτιάχνονται με πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας, επιλεγμένο σιμιγδάλι από εκλεκτά ελληνικά σιτάρια. Ξεχωρίζουν για την πλούσια θρεπτική αξία τους, την περιεκτικότητα τους σε πρωτεΐνες αλλά και την γεμάτη γεύση τους.

Από την σπορά στο χωράφι και την συγκομιδή μιας εξαιρετικής σοδειάς, την διαλογή και τις καινοτόμες διαδικασίες παραγωγής των ζυμαρικών, μέχρι την ιδανική συνταγή μαγειρικής για το τραπέζι μας, η Melissa για πάνω από 70 χρόνια έχει δημιουργήσει μια σφιχτή, αδιάσπαστη αλυσίδα ποιότητας. Η Νο1 παραγωγός ζυμαρικών στην Ελλάδα στηρίζει γενιές και γενιές Ελλήνων αγροτών και βρίσκεται δίπλα τους από το χωράφι ως το τραπέζι.

Καλοκαίρι όλο το χρόνο-2

Εκεί, γύρω από το τραπέζι μαζευόμαστε και όλοι εμείς και δημιουργούμε καινούργιες δυνατές αναμνήσεις γύρω από μια πιατέλα με χρυσαφένια ζυμαρικά και γινόμαστε μέρος της γιορτής του θερισμού.

Κάθε φορά που ανοίγουμε μια συσκευασία ζυμαρικών Melissa φέρνουμε στο τραπέζι μας κάτι από το καλοκαίρι. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή