Τα σχολεία ανοίγουν και εμείς έχουμε τη λύση για το σχολικό σνάκ, το πρωινό αλλά και για όλες τις ώρες της ημέρας. Μπανανόψωμο και μάλιστα χωρίς γλουτένη.
25′ προετοιμασία
50′ Ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 15 λεπτά
Υλικά
Μερίδες: 12 κομμάτια
-75 ml ελαιόλαδο
-30 γρ. ζάχαρη καρύδας (στα περισσότερα σούπερ μάρκετ)
-50 ml χυμός πορτοκαλιού
-280 γρ. πολύ ώριμες μπανάνες, καθαρισμένες και μισολιωμένες με ένα πιρούνι + 1 επιπλέον μπανάνα για την επιφάνεια
-75 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη
-60 γρ. ρυζάλευρο (όχι την εμπλουτισμένη παιδική τροφή – σε καταστήματα με βιολογικά τρόφιμα)
-75 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη (στα περισσότερα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
-1½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
-1/4 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
-1/4 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
-50 γρ. καρύδια, σπασμένα
-30 γρ. μαύρες σταφίδες
-αμύγδαλο φιλέ για την επιφάνεια
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr