15′ προετοιμασία
10′ τηγάνισμα
Σύνολο: 25 λεπτά
Υλικά
Μερίδες: 4 – 6
•3-4 μήλα στάρκιν (κόκκινα)
•λίγος χυμός λεμονιού
•2 αυγά
•2 κουτ. σούπας ζάχαρη
•1 κούπα γιαούρτι αγελάδας, στραγγιστό
•240 ml (1 + 1/4 της κούπας) φρέσκο γάλα
•260 γρ. (2 κούπες) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
•2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
•μπόλικο λάδι, για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
•μέλι θυμαρίσιο
•κανέλα σε σκόνη
•ψιλοκομμένη καρυδόψιχα
Διαδικασία
Καθαρίζουμε τα μήλα. Αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο και κόβουμε τα μήλα σε λεπτές ροδέλες. Περιχύνουμε με λίγο λεμονοχυμό, για να μη μαυρίσουν.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τη βανίλια, το γιαούρτι και το γάλα και τα χτυπάμε να αναμειχθούν.
Ρίχνουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί ένα λείος παχύρρευστος χυλός.
Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι τόσο λάδι ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Βουτάμε μία μία τις ροδέλες των μήλων στον χυλό και τηγανίζουμε τους μηλο-λουκουμάδες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές
Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν τα περιττά λάδια.
Τους απλώνουμε σε πιατέλα, περιχύνουμε με μέλι, πασπαλίζουμε με κανέλα και καρυδόψιχα και σερβίρουμε.