Le Pavillon: O Métayer παραδίδει μαθήματα φινέτσας

Le Pavillon: O Métayer παραδίδει μαθήματα φινέτσας

Στο εστιατόριο του Jean-Charles Métayer δεν υπάρχει πια à la carte. Έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε δύο νέα μενού dégustation που δίνουν τον πρώτο ρόλο στη θάλασσα

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι όμορφος ο χώρος που δημιούργησε ο Γάλλος σεφ Jean-Charles Métayer μαζί με τον συνέταιρό του Άγγελο Κανταράτο σε μια μονοκατοικία της δεκαετίας του ’40. Τα μοντέρνα γκρι μαρμάρινα τραπέζια και τα έργα τέχνης που βλέπεις με το που μπαίνεις στο Le Pavillon, επεκτείνονται και στο εξίσου κομψό τζαμωτό στα δεξιά, μόνο που εκεί μπαίνουν στο πλάνο και οι φυλλωσιές του κήπου, που μόλις ανοίξει ο καιρός θα πάρει και πάλι τη σκυτάλη. Λιτά πολυτελές, σύγχρονο, το εστιατόριο του Χαλανδρίου έχει μια γοητευτική ηρεμία, εναρμονισμένη με το μαγειρικό στιλ του σεφ ‒ μια σύγχρονη μεσογειακή κουζίνα με γαλλικές αρχές, ένα παιχνίδι με τις αποχρώσεις και τις αναλογίες, όπου τα υλικά, σε διάφορες μορφές και υφές, ξεχωρίζουν και συνυπάρχουν αρμονικά.

Ο Métayer πριν από λίγο καιρό αποφάσισε να αφήσει στην άκρη το à la carte και να καθορίσει εκείνος τον αφηγηματικό ρυθμό. Προτείνει δύο διαφορετικά μεταξύ τους μενού dégustation, ένα εννέα κι ένα δώδεκα σταδίων, τα οποία μπορεί κανείς αν θέλει να τα συνδυάσει με δυο (ανά μενού) σετ διαφορετικών κρασιών, επιλογές του Γιώργου Λούκα, που επιμελείται πλέον τη λίστα του εστιατορίου. Καθόλου δεν θα με πείραζε να επιστρέψω στο μπαρμπούνι με τον παστουρμά και τη μους από καπνιστό χέλι που πήρε το μάτι μου στο πρώτο, μικρότερο μενού. Το είχα εκτιμήσει ιδιαίτερα την περασμένη φορά. Εντέλει όμως πήραμε τη δεύτερη, λίγο πιο μακρά οδό, που είχε, όπως αποδείχτηκε, τα δικά της θέλγητρα.

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή