Βόλτα στη Λέκκα, έναν μικρό δρόμο με πολλές νοστιμιές

Βόλτα στη Λέκκα, έναν μικρό δρόμο με πολλές νοστιμιές

Λίγα μέτρα απ’ τη πλατεία Συντάγματος, ένας μικρός δρόμος συγκεντρώνει πολλά νόστιμα μαγαζιά.

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγα μέτρα από την Ερμού, η μικρή οδός Λέκκα «τρέχει» για λίγα μόνο τετράγωνα αλλά συγκεντρώνει μέσα σε αυτά μερικά από τα πιο αγαπημένα μας, νόστιμα μαγαζιά του Συντάγματος. Όσοι ψάχνουν κάτι γρήγορο στο χέρι για να τσιμπήσουν και να ανασυγκροτηθούν αλλά και όσοι αναζητούν κανονικό γεύμα στο κέντρο, γύρω από τη Λέκκα έχουν καλές πιθανότητες να βρουν κάτι που θα τους ικανοποιήσει.

Ξεκινώντας από το πεζοδρομημένο κομμάτι της Λέκκα (που έχει μετονομαστεί σε Αξαρλιάν) βρίσκουμε τις χειροποίητες πίτες του Harry’s Kitchen (Αξαρλιάν 2, T/ 211-11.52.864), ενός σχεδόν κωμικά μικρού, χαριτωμένου καταστήματος. Η μίνι βιτρίνα με τα προϊόντα καλύπτει σχεδόν όλη την είσοδο απ’ όπου ίσα που χωράνε και μπαινοβγαίνουν οι ιδιοκτήτες. Η κυρία Γιούλη και ο κύριος Χάρης, το ζευγάρι πίσω από το Harry’s Kitchen, ετοιμάζουν καθημερινά φρέσκες πίτες σε περίπου δέκα διαφορετικές εκδοχές. Με τη συνταγή της γιαγιάς του, ο κύριος Χάρης ανοίγει το φύλλο στο χέρι, ενώ η σύζυγός του αναλαμβάνει τις γεμίσεις. Πρέπει να περάσεις νωρίς για να βρεις όλη τη γκάμα που περιλαμβάνει: πίτες με καγιανά, παστουρμαδόπιτες, κρεμμυδόπιτες με καραμελωμένα κρεμμύδια και φρέσκια ρίγανη, πίτες με φουρτάλια (ομελέτα με χωριάτικο λουκάνικο) και πολλές ακόμη.

Διαβάστε περισσότερα στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή