Πού βγαίνει η Θεσσαλονίκη τώρα: ένας οδηγός με 20 καλοκαιρινά στέκια

Πού βγαίνει η Θεσσαλονίκη τώρα: ένας οδηγός με 20 καλοκαιρινά στέκια

Αναζητάμε δροσιά σε κοσμοπολίτικες ταράτσες, αυτοσχέδιες αυλές, σύγχρονα αναψυκτήρια και παραθαλάσσιες ταβέρνες. Αυτά είναι τα στέκια της καλοκαιρινής Θεσσαλονίκης.

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εισαγωγή αυτή είναι ένα προσωπικό σημείωμα. Το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη είναι πολύ δύσκολο, οριακά βασανιστικό, οι ημέρες κυλούν με δυσκολία, οι νύχτες με μια ανατολίτικη νωχελικότητα. Παρότι η οπτική επαφή με τη θάλασσα δημιουργεί μια ψευδαίσθηση ανοιχτοσύνης, δροσιάς, αισθάνεσαι ότι η ζέστη πηγάζει από παντού: από το τσιμέντο των πολυκατοικιών, την άσφαλτο, τους ηλιακούς θερμοσίφωνες που λαμπυρίζουν στο φως της ημέρας σαν κόκκοι άμμου, τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων. Λες και σε κυνηγάει. Για να γλιτώσεις από αυτή την ατμόσφαιρα του μόνιμου καύσωνα και της υγρασίας, ψάχνεις να βρεις μέρη με δροσιά, να γλιτώσεις από τον εκνευρισμό των ρούχων που κολλάνε μανιακά στο δέρμα σου σαν βδέλλες.

Ευτυχώς είναι αρκετά, όχι τόσο για εστιατορικό φαγητό, καθώς η ραγδαία αύξηση των τιμών έχει πιέσει πολύ τους καταστηματάρχες που δυσκολεύονται να κρατήσουν την ποιότητά τους, όσο κυρίως για ποτό και street food. Η πλειοψηφία των μαγαζιών που κατέγραψα λειτουργούν αποκλειστικά το καλοκαίρι, προσφέροντας ωραίους τρόπους διαφυγής.

Διαβάστε περισσότερα στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT