5 εστιατόρια για καλό λατινοαμερικάνικο φαγητό στην Αθήνα

5 εστιατόρια για καλό λατινοαμερικάνικο φαγητό στην Αθήνα

Από τάκος και χρυσαφένιες τηγανητές empanadas μέχρι καυτερά σεβίτσε και anticucho

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με έναν ελέφαντα στην πάνω κι έναν στην κάτω είσοδο, έναν «ουρανό» από πολύχρωμες κλωστές, πλεκτά ψάθινα φωτιστικά, τραπέζια από κορμούς δέντρων και αφράτα μαξιλάρια στήνει πολυτελές τροπικό σκηνικό στο Κολωνάκι. Ο Σπύρος Μαυροειδής στην κουζίνα κι η Μαίρη Ταλαιπώρου στη μπάρα είναι δυνατό ντουέτο. Ο πρώτος έχει στη φαρέτρα του αρωματικά, πολύ εκφραστικά σεβίτσε, που είναι από τα πιο δυνατά χαρτιά του μενού, τάκος με χταπόδι και τσορίθο, gyozas με pata negra, ζουμερό αρνάκι με sriracha-kimchi και πολλά ακόμη ιαπωνοπερουβιανά πιάτα αξιώσεων με ωραίες εντάσεις και ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες. Η δεύτερη βάζει στην εξίσωση εξαιρετικά pisco sours, που πάντα έχουν ειδικό βάρος εδώ −τo Picante, που συνδυάζει το παραδοσιακό ποτό του Περού με πιπεριές χαλαπένιο, πράσινο μήλο και οξαλίδα αξίζει πραγματικά να το δοκιμάσετε−, αλλά και αναθεωρημένα κλασικά κοκτέιλ που παίζουν με τις γεύσεις της νοτιαμερικάνικης χώρας. Το Duranzo, ένα Negroni με Campari μαγειρεμένο με λευκόσαρκα ροδάκινα, πιπέρι Ιάβας και bitter fuji είναι ό,τι πρέπει για να ξεκινήσετε τη βραδιά. Έχετε υπόψη ότι η Μαίρη φτιάχνει και απίθανα Bloody Mary. Α.Σ.

Ξανθίππου 10 & Δεινοκράτους, Πλατεία Δεξαμενής, Κολωνάκι, T/ 210.72.39.366

Διαβάστε αναλυτικά στον Γαστρονόμο

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή