5 αθηναϊκές ταβέρνες για φαγητό σαν άλλοτε

5 αθηναϊκές ταβέρνες για φαγητό σαν άλλοτε

Από τη Δραπετσώνα ως το Μαρούσι, πήγαμε σε πέντε αθηναϊκές ταβέρνες για φαγητό όπως παλιά.

31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ταβέρνα του Κατσόγιαννου

5 αθηναϊκές ταβέρνες για φαγητό σαν άλλοτε-1

Από το 1930 ξεκινά η ιστορία του Κατσόγιαννου, της πιο παλιάς και ιστορικής ταβέρνας στη Δραπετσώνα. Ο Γρηγόρης Κατσόγιαννος έφτιαξε αρχικά ένα γαλακτοπωλείο πουλώντας βούτυρο και παγωτό καϊμάκι ξακουστό στη γειτονιά. Με τα χρόνια το γαλακτοπωλείο έγινε μπακαλοταβέρνα η οποία με τη σειρά της εξελίχθηκε σε κανονική ταβέρνα με υπέροχη ατμόσφαιρα και ουζάτα κεφτεδάκια για βραβείο. Η πικάντικη χοιρινή τηγανιά, η συκωταριά αλλά και το μοσχαρίσιο συκώτι όπως και τα παϊδάκια είναι από τα σουξέ του μαγαζιού. Το καϊμάκι στο τέλος είναι ακόμα εδώ για να θυμίζει την αρχή της ιστορίας.

Αγίου Παντελεήμονος 15, Δραπετσώνα, Τ/ 210-46.13.209

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή