Φίνο, τρυφερό, με εκλεπτυσμένη γεύση και άρωμα, ο κιμάς κοτόπουλου μπορεί να γίνει ένας γευστικός καμβάς ανάλογα με τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά που θα του προσθέσουμε. Του ταιριάζει πολύ ο άνηθος, ο δυόσμος, το θυμάρι, η ρίγανη και ο βασιλικός ενώ ιδανικά του ταίρια από μπαχαρικά είναι ο κουρκουμάς, το κύμινο και το πιο εξωτικό κάρι. Εκτός από νόστιμος, αποτελεί βασική πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας.
Μεγάλο του ατού η σχετικά μικρή περιεκτικότητά του σε λιπαρά. Ο κιμάς από κοτόπουλο είναι ιδανιικός για πιο light και πιο διαιτητικούς κεφτέδες. Αν κάνουμε δίαιτα, προτιμάμε το άπαχο φιλέτο του στήθους, που όμως θέλει προσεκτικούς χειρισμούς για να μη στεγνώσει.
Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο