Λαχτάρα για μηλόπιτα: 12 αγαπημένες και δοκιμασμένες συνταγές

Λαχτάρα για μηλόπιτα: 12 αγαπημένες και δοκιμασμένες συνταγές

Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν χιλιάδες συνταγές με μήλα, παλιές και σύγχρονες. Εμείς σας δίνουμε 12 δικές μας αγαπημένες συνταγές και τις καλύτερες ευχές μας για επιτυχία

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Αυστρία τα κάνουν στρούντελ, στην Ολλανδία πάλι τα μαγειρεύουν με ρέγκα. Ξέρουμε επίσης ότι τον Μεσαίωνα αφαιρούσαν τον πυρήνα και τα αποξήραιναν, κρεμασμένα σε κλωστή όπως τις λιαστές ντομάτες. Για το χοιρινό με μήλα, γίνεται αναφορά και στον Απίκιο.

Στην κοιλάδα του Λίγηρα στη Γαλλία, τα χτυπάνε με σφυρί και τα αποξηραίνουν σαν τα ξερά σύκα κι είναι τα λεγόμενα pommes tapées, τα οποία μουλιάζουν σε κρασί και σερβίρουν σαν γλυκό. Για να μη μιλήσουμε για τις μηλόπιτες που σχεδόν κάθε λαός έχει και τη δική του «εθνική» συνταγή ή προτίμηση.

Διαβάστε αναλυτικά στον Γαστρονόμο

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή