Hopper’s: Το νέο στέκι για βραζιλιάνικο street food

Hopper’s: Το νέο στέκι για βραζιλιάνικο street food

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επισκεφτήκαμε το Hoppers, το νέο στέκι στο Μοναστηράκι, που σερβίρει λατινοαμερικάνικο street food που δεν βρίσκουμε αλλού στην Αθήνα: από tapioca flatbread, acaraje de bahia, coxinhas και kibbeh από τη Βραζιλία μέχρι arepas από τη Βενεζουέλα και την Κολομβία. Η ταπιόκα είναι το αγαπημένο τους υλικό και έχουν βάλει στόχο να τη γνωρίσουν στους Αθηναίους. Μοιάζει με μικρές περλίτσες, είναι gluten free και έχει μεγάλη διατροφική αξία. Πρόκειται για ένα άλευρο από τη ρίζα της μανιόκα (κασάβα ή yuca), γηγενούς φυτού της Λατινικής Αμερικής, είναι μια πρώτη ύλη που αγαπάνε πολύ στη Βραζιλία και τη χρησιμοποιούν σε πολλές συνταγές. Οι πέρλες γίνονται σκόνη που με τη θερμότητα μετατρέπεται σε πίτα. Στο Ηoppers τη φτιάχνουν σε πολλές παραλλαγές, γλυκές και αλμυρές, με μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο και λαχανικά ή με σοκολάτα και φρούτα.

Το Hoppers άνοιξαν τον περασμένο Μάιο η Διονυσία Καλαφάτη και ο Σταύρος Ζαφειράτος, γνωστοί από το εστιατόριο Altamira και το streetfood-άδικο Etnico, ύστερα από μια επιτυχημένη παρουσία στο street food festival. Η Διονυσία μεγάλωσε στην Κεφαλονιά και από μικρή ασχολήθηκε με το φαγητό και την εστίαση στην ταβέρνα της οικογένειάς της. Εκεί έμαθε τα βασικά: να ζυμώνει το δικό της ψωμί με προζύμι, να φτιάχνει λάδι και κρασί. Τα υπόλοιπα τα έμαθε στα ταξίδια της στη Λατινική Αμερική. «Συνήθεια οικογενειακή, από τον ναυτικό πατέρα, σε κάθε μου ταξίδι έπρεπε να γευτώ, να μάθω αλλά και να φέρω πίσω καρπούς για να φυτέψω και συνταγές για να τις μαγειρέψω», λέει η Διονυσία. 

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή