Σε ορεινούς τόπους, όπου δεν υπήρχαν ελιές, αγόραζαν το ελαιόλαδο σε σχετικές ποσότητες, ανάλογα με την οικονομική τους δυνατότητα ο καθένας, και το θεωρούσαν εκλεκτό· το χρησιμοποιούσαν δε με μεγάλη φειδώ. Έφτιαχναν όμως λάδι από καρύδια και μαγείρευαν με αυτό.
Η καρυδόπιτα δεν περιέχει βούτυρο, μια και τα καρύδια είναι γεμάτα λάδι, γι’ αυτό και ταγκίζουν εύκολα αν δεν διατηρηθούν στο ψυγείο. Η μέτρηση των υλικών γίνεται με βάση το αυγό. Αν έχετε ένα ορθογώνιο ταψί στο μέγεθος του κλασικού πυρέξ, χρειάζονται 12 – 15 αυγά.
Διαβάστε περισσότερα στο gastronomos.gr