Τηγανητές τυρόπιτες (μικρασιάτικη συνταγή)

Τηγανητές τυρόπιτες (μικρασιάτικη συνταγή)

Τηγανητές τυρόπιτες, που διπλώνονται σαν μαξιλαροθήκες και είναι παρόμοιες με τους γκιουζλεμέδες, που έφτιαχναν σε περιοχές της Μικράς Ασίας, όπως στο Αϊβαλί.

28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τις Τσικνοπέμπτες παίρνανε μπρος τα τηγάνια», μας διηγούνται η Φούλα και η Μαρία, που μας διηγήθηκαν τις ιστορίες ξεριζωμού των οικογενειών τους και πώς από τον Τσεσμέ και το Λυθρί της Σμύρνης βρέθηκαν στη Χίο. «Πιάνανε τα τηγανίσματα από νωρίς και φτιάχνανε βουνά από τυρόπιτες». Παραδοσιακά στη γέμιση χρησιμοποιούσαν ξερό κατσικίσιο τυρί, αλλά τώρα βάζουν ανάμεικτα τυριά διάφορα και αυγά, που τα κορίτσια πήραν από το κοτέτσι του παπά.

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή