8 μυστικά για τέλεια σουτζουκάκια κατσαρόλας

8 μυστικά για τέλεια σουτζουκάκια κατσαρόλας

Οι Σμυρνιές χρησιμοποιούσαν σε πολλά κοκκινιστά φαγητά πράσινες ελιές, δεδομένης και της έντασης του κύμινου, το αποτέλεσμα είναι αρκετά έντονο αλλά ταιριαστό.

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

1. Αυτό που χαρακτηρίζει τα σμυρναίικα σουτζουκάκια είναι το άρωμα του κύμινου. Υπολογίζουμε περίπου 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο ανά 1/2 κιλό κιμά. Οι παλιοί μάγειρες (επαγγελματίες και οικιακοί) προτιμούν ολόκληρους σπόρους κύμινου που κοπανίζουν στο γουδί, για να είναι, όπως λένε, «το άρωμά του ζωντανό». Και ένα κόλπο που έκαναν παλιά για να μεγιστοποιήσουν την αρωματική έντασή του: καβούρδιζαν το κύμινο σε ένα τηγανάκι, χωρίς λάδι, και μόλις άλλαζε λίγο το χρώμα του και κυρίως μόλις σκόρπιζε το άρωμά του, το τραβούσαν από τη φωτιά, το άφηναν λίγο να κρυώσει και το κοπάνιζαν.

2. Αντί για σκέτο μοσχαρίσιο κιμά, μπορούμε να βάλουμε, για πιο ιδιαίτερη γεύση, μείγματα κιμάδων: 2/3 μοσχαρίσιο + 1/3 αρνίσιο, 1/2 μοσχαρίσιο + 1/2 χοιρινό, 1/3 μοσχαρίσιο + 1/3 αρνίσιο + 1/3 χοιρινό.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή