24 συνταγές για ανοιξιάτικα ριζότι και πιλάφια

24 συνταγές για ανοιξιάτικα ριζότι και πιλάφια

Είτε προτιμάτε την κρεμώδη υφή που έχει το ριζότο είτε τη γευστική πολυπλοκότητα που έχει το πιλάφι, το σίγουρο είναι ότι και τα δύο θα σας ικανοποιήσουν και θα σας χορτάσουν.

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ριζότο και το πιλάφι είναι δύο πιάτα με ρύζι δημοφιλή σε όλο τον κόσμο. Ενώ μπορεί να φαίνονται παρόμοια, υπάρχουν μερικές βασικές διαφορές μεταξύ τους. Διαφέρουν αρκετά ως προς τα υλικά, τη μέθοδο μαγειρέματος και τη γεύση τους.

Το ριζότο είναι ένα κρεμώδες και πλούσιο πιάτο που φτιάχνεται μαγειρεύοντας το ρύζι σε ζωμό που προστίθεται σταδιακά, αφού σοταριστεί σε μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα, με κρεμμύδια, σκόρδο και άλλα αρωματικά. Η παρμεζάνα που βάζουμε συχνά στο τέλος δίνει στο πιάτο μια πλούσια και κρεμώδη υφή. Το πιλάφι, από την άλλη, είναι ένα πιάτο στο οποίο το ρύζι σοτάρεται πρώτα σε λάδι ή βούτυρο με κρεμμύδια και άλλα αρωματικά και μετά σιγοβράζει σε ζωμό ή νερό μέχρι να μαγειρευτεί. Στο πιλάφι μπαίνουν και έξτρα συστατικά, όπως τα λαχανικά, οι ξηροί καρποί και τα μπαχαρικά που του δίνουν πιο πλούσια γεύση και υφή.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή