Κιμαδόπιτα με αμπελόφυλλα

Μια πρωτότυπη συνταγή που τυλίγει το ρολό κιμά σε φρέσκα αμπελόφυλλα ή σε αμπελόφυλλα σε άρμη, δημιουργώντας ένα εξαιρετικά γευστικό αποτέλεσμα

29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

30′ προετοιμασία
40′ ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 10′

Υλικά

Μερίδες: για ένα ταψάκι διαμέτρου 32 εκ.

-800 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς (από κιλότο ή στρογγυλό)

-1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο

-1 βιολογικό καρότο, καθαρισμένο και τριμμένο στον τρίφτη του κρεμμυδιού

-1 κολοκυθάκι, πλυμένο και τριμμένο

-1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό

-1 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή

-1/2 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά

-1/2 φλιτζ. τσαγιού τριμμένο τυρί έμενταλ ή γκούντα

-200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

-30 φρέσκα τρυφερά αμπελόφυλλα ή 30 αμπελόφυλλα σε άρμη

-1/2 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος

-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή