Daiquiri: Η ιστορία του πιο καλοκαιρινού κοκτέιλ και 4 συνταγές

Daiquiri: Η ιστορία του πιο καλοκαιρινού κοκτέιλ και 4 συνταγές

Ο ζεστός αέρας της Κούβας, η μυρωδιά των λάιμ, ο Χέμινγουεϊ και όλα όσα ξέρουμε για την ιστορία του daiquiri, του πιο καλοκαιρινού (και εύκολου) κοκτέιλ

35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λέγεται πως ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ έπινε 15 daiquiri στην καθισιά του. Μια από τις πιο διάσημες παραλλαγές του κοκτέιλ έχει άλλωστε το όνομά του. Το παρελθόν του δημοφιλούς καλοκαιρινού ποτού είναι συνδεδεμένο τόσο με την Κούβα στον απόηχο του Αμερικανο-Ισπανικού πολέμου, όσο και με τον θρυλικό Αμερικανό λογοτέχνη που κάποτε (μέσα από τα λόγια του ήρωά του, Τόμας Χάντσον, στο «Islands in the stream») παρομοίασε την αίσθηση του να πίνεις daiquiri με το πως νιώθει ένας σκιέρ όταν διασχίζει το φρεσκοστρωμένο χιόνι. Ενα παγωμένο daiquiri (ή 15 από αυτά) είναι η ανακουφιστική ανάπαυλα μιας ζεστής μέρας. Και πέρα από αυτό, είναι και ένα από τα πιο εύκολα κοκτέιλ που μπορεί να φτιάξει κανείς στο σπίτι.

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή