Οι αυλές των Αθηνών: φαγητό και ποτό στις δροσιές του κέντρου

Οι αυλές των Αθηνών: φαγητό και ποτό στις δροσιές του κέντρου

Οι νέες και οι παλιές, οι δημοφιλείς και οι «κρυμμένες», οι κλασικές κι οι εναλλακτικές αυλές όπου θα παίρνουμε τις ανάσες μας αυτό το καλοκαίρι στο κέντρο της Αθήνας

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δίπλα σε πολυκατοικίες, καταστήματα και κτίρια γραφείων, υπάρχουν, σπαρμένα εδώ κι εκεί, μικρά πράσινα ξέφωτα, για καφέ, φαγητό, ποτό, ανασυγκρότηση και λίγη δροσιά όταν η πόλη καψώνει. Σε μια ταβερνίσια αυλή βγαλμένη θαρρείς από ελληνική ταινία, σε πρώην θερινό σινεμά που έγινε μπαρ-εστιατόριο, σε έναν αχρησιμοποίητο ως πρόσφατα χώρο που μεταμορφώθηκε ή έναν κήπο μουσείου ή δίπλα σε ένα skate bowl σε περιμένουν από freddo και παγωμένες μπίρες μέχρι ιδιαίτερα τζιν τόνικ, κι από παϊδάκια και αρνάκι στη γάστρα μέχρι πίτσα, ένα θαλασσινό ταρτάρ ή μια ιδιαίτερη παέγια. Το κέντρο πολλές αυλές μπορεί να μην έχει, αλλά έχει μια για κάθε διάθεση.

Το Λοκάλι: τζιν και κεφτεδάκια

Στο bar–restaurant του Ψυρρή σε υποδέχεται μια μικρή ζούγκλα από δέντρα και αναρριχητικά φυτά. Και στη μέση, στα ρετρό τραπεζοκαθίσματα πιάνεις θέση για να ευχαριστηθείς comfort φαγητό και πιάτα για τσιμπολόγημα – από ελαφρώς πικάντικες μπάμιες tempura και τηγανητά κεφτεδάκια μέχρι καρπάτσιο χταποδιού και flatbread με μελιτζάνα και καπνιστό τυρί. Όσο για τα κοκτέιλ, το φετινό καλοκαίρι την τιμητική του έχει το τζιν, το αγαπημένο του bar manager και συνιδιοκτήτη του μπαρ, Δημήτρη Κιάκου.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο gastronomos.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή