Το φαγητό αυτό σηκώνει μεγάλη ποσότητα αμάραθου, όπως λένε τον μάραθο στην Κρήτη. Ο Γιάννης μαζεύει άγριο μάραθο που φυτρώνει στο βουνό και προσθέτει γενναίες ποσότητες σχεδόν σε όλα τα φαγητά που μαγειρεύει. Στο κατσικάκι μπορεί να πρόσθεσε πολύ παραπάνω από ένα μάτσο, και ο ίδιος προτείνει, αν μας αρέσει, να μην τον λυπηθούμε, και να βάλουμε και δύο ή ακόμη και τρία ματσάκια. Οι μεγάλες ποσότητες μάραθου κάνουν το φαγητό να θυμίζει πιο πολύ το φρικασέ.
Υλικά
Μερίδες: 3-4
-1 κιλό κατσικάκι από μπούτι ή παϊδάκια, σε μικρές μερίδες
-2 ξερά κρεμμύδια, σε μικρά κυβάκια
-100 ml ελαιόλαδο
-1 μάτσο μάραθος, χονδροκομμένος (ή άνηθος)
-3-4 πατάτες, σε κυβάκια
-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr