Βασιλόπιτα 2024: 24 εξαίσιες συνταγές από κέικ μέχρι πολίτικη και σμυρναίικη

Βασιλόπιτα 2024: 24 εξαίσιες συνταγές από κέικ μέχρι πολίτικη και σμυρναίικη

Εσείς τι βασιλόπιτα θα κόψετε φέτος; Πολίτικη; Σμυρναίικη; Κάποια πιο ασυνήθιστη; Έχουμε πολλές να προτείνουμε! Όποια και αν επιλέξετε, σας ευχόμαστε έναν νέο χρόνο καλότυχο και γεμάτο.

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διάφορα υλικά μπορούν να πάρουν τη θέση τους στη βασιλόπιτα. Φρούτα, φρέσκα και αποξηραμένα, ξηροί καρποί, μπαχαρικά, ποικίλα ζαχαρωτά και στολίδια.

Γι’ αυτό κι εμείς σας δίνουμε εδώ 23 απίθανες ιδέες για παραδοσιακές βασιλόπιτες –πολίτικη, σαν τσουρέκι, που μοσχοβολάει μαχλέπι, σμυρναίικη, σαν αφράτο κέικ ή τριφτή– και για άλλες που ξεφεύγουν από την κλασική γραμμή και αφήνουν χώρο για δημιουργικότητα.

Ποιος δεν θα λατρέψει τον συνδυασμό σοκολάτα με φουντούκια ή με αμύγδαλα; Ποιος δεν θα λαχταρήσει δεύτερο κομμάτι από μια βασιλόπιτα με ρούμι και λαχταριστά αποξηραμένα φρούτα;

Και μετά είναι και η βασιλόπιτα με μανταρίνι, κάστανα και μέλι, μια άλλη με ελαιολάδο, καρύδια και σταφίδες και ένα σωρό άλλες ιδιαίτερες παραλλαγές. Παρακάτω, θα βρείτε συνταγές και για γαλλική galette des rois, ισπανικό roscón de reyes και μια ακόμη γλυκιά γιορτινή πίτα εμπνευσμένη από το αγγλικό Christmas cake.

Διαβάστε αναλυτικά στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή