Ολόκληρα αυγά πανέ

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φανταστείτε ένα ολόκληρο αυγό πανέ με τραγανή κρούστα που σκάει στο δόντι κι από μέσα ξεχύνεται μια ζεστή λάβα κρόκου στο χρώμα του ήλιου. Πρωινό από τα λίγα, για τις πιο ωραίες καλημέρες.

15′ προετοιμασία
5′ μαγείρεμα
Σύνολο: 20′

Υλικά

Τεμάχια: 8 αυγά
  8 αυγά μεσαίου μεγέθους, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  άφθονο ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Για το πανάρισμα
  250 γρ. αλεύρι
  5 αυγά
  100 ml γάλα
  3 φλιτζ. τσαγιού πάνκο (ιαπωνικά ψίχουλα ψωμιού – σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και καταστήματα με έθνικ τρόφιμα)

Διαδικασία

Για να φτιάξουμε ολόκληρα αυγά πανέ, αρχικά βάζουμε να βράσει άφθονο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και, μόλις κοχλάσει, βάζουμε μέσα τα αυγά.

Μετράμε 4 λεπτά από τη στιγμή που το νερό θα ξαναπάρει βράση και τα βγάζουμε προσεκτικά με τρυπητή κουτάλα.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν τόσο ώστε να μπορούμε να τα πιάσουμε και τα ξεφλουδίζουμε προσεκτικά.

Πανάρισμα + τηγάνισμα

Βάζουμε μπόλικο λάδι σε βαθιά κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε αρκετά δυνατή φωτιά. Αν έχουμε θερμόμετρο μαγειρικής, η θερμοκρασία θα δείξει 190-200°C.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα.

Σε ένα τρίτο μπολ ρίχνουμε το πάνκο.

Μόλις κάψει καλά το λάδι στην κατσαρόλα, παίρνουμε ένα ένα τα αυγά, τα περνάμε πρώτα από το αλεύρι μέχρι να καλυφθούν παντού, έπειτα τα βουτάμε στο μείγμα αυγών-γάλακτος και τέλος τα τυλίγουμε καλά με το πάνκο.

Τα τηγανίζουμε σε δόσεις για περίπου 40 δευτερόλεπτα, μέχρι το πάνκο να γίνει ομοιόμoρφα χρυσαφένιο.

Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Σερβίρουμε, τα ολόκληρα αυγά πανέ, ζεστά και συνοδεύουμε με σος της αρεσκείας μας.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT