Το μενού της εβδομάδας: Από κεφτεδάκια κοτόπουλου μέχρι πατάτες γιαχνί με σμυρναίικη συνταγή

Το μενού της εβδομάδας: Από κεφτεδάκια κοτόπουλου μέχρι πατάτες γιαχνί με σμυρναίικη συνταγή

Για να τρώμε καλύτερα, πιο ισορροπημένα και πιο νόστιμα, κάνουμε πρόγραμμα.

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαγειρεύουμε σπιτικά, επιλέγουμε εποχικές πρώτες ύλες και ψωνίζουμε με πρόγραμμα ώστε να μην υπερβάλλουμε και να μην πετάμε τίποτα. Σε αυτό το πνεύμα, ετοιμάζουμε το εβδομαδιαίο μας συνταγολόγιο, από Δευτέρα έως Κυριακή. Το ετοιμάζουμε από την Παρασκευή ώστε να έχουμε όλον τον χρόνο να προμηθευτούμε τα υλικά μας, μια που το Σάββατο είναι η ημέρα που συνήθως κάνουμε τα ψώνια μας. Περιέχει τις βασικές ομάδες τροφίμων και είναι σύμφωνο με τις επιταγές των διατροφολόγων αλλά και σύμφωνο με την παράδοση και τις συνήθειες του ελληνικού νοικοκυριού. Μια φορά την εβδομάδα λοιπόν κόκκινο κρέας, 1 – 2 φορές πουλερικά, 2 – 3 λαχανικά και όσπρια και 1 – 2 φορές ψάρια και θαλασσινά. Και ένα γλυκό, γιατί (σχεδόν) κανείς δεν λέει όχι σε ένα γλυκό.

Δευτέρα – Μπουτάκια κοτόπουλου κρασάτα με μανιτάρια

Το μενού της εβδομάδας: Από κεφτεδάκια κοτόπουλου μέχρι πατάτες γιαχνί με σμυρναίικη συνταγή-1

Ξεκινάμε την εβδομάδα με μια εύκολη αλλά εντυπωσιακή συνταγή: Κρασάτα μπουτάκια κοτόπουλου με φρέσκα μυρωδικά και μανιτάρια, που γίνονται εύκολα σε μια κατσαρόλα. Ένας αφράτος πουρές και μια λαχανοσαλάτα με καρότο, τα ιδανικά συνοδευτικά τους. 

Τρίτη –  Καλαμάρια γιουβέτσι στην κατσαρόλα

Το μενού της εβδομάδας: Από κεφτεδάκια κοτόπουλου μέχρι πατάτες γιαχνί με σμυρναίικη συνταγή-2

Ένα αχνιστό, μελωμένο γιουβέτσι με τρυφερά καλαμαράκια που τώρα είναι και στην εποχή τους, είναι ό,τι πρέπει για ένα χορταστικό οικογενειακό γεύμα. Πράσινη σαλάτα εποχής και αφράτα κρίθινα παξιμάδια, το ιδανικό συνοδευτικό του.

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT