Λαχανοντολμάδες γεμιστοί με πρόβειο κιμά

Λαχανοντολμάδες γεμιστοί με πρόβειο κιμά

Όταν θέλουμε να δώσουμε ξεχωριστή νοστιμιά στους λαχανοντολμάδες τους κάνουμε με πρόβειο κιμά. Μια μερακλίδικη εκδοχή που αξίζει να δοκιμάσετε

29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Τεμάχια: 30-35

-1 μεγάλο λευκό λάχανο

-750 γρ. κιμάς πρόβειος (από οποιοδήποτε μέρος του ζώου)

-2 φύλλα δάφνης

-2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

-250 γρ. ρύζι Καρολίνα Σερρών

-1 μάτσο άνηθος (χωριστά οι κορυφές από τα κοτσάνια: οι κορυφές ψιλοκομμένες, τα κοτσάνια ολόκληρα)

-1 μάτσο μαϊντανός (χωριστά τα φύλλα από τα κοτσάνια: τα φύλλα ψιλοκομμένα, τα κοτσάνια ολόκληρα)

-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα ελάχιστο μπαχάρι σε σκόνη

-1 μεγάλο πράσο, κομμένο κατά μήκος στη μέση

-2-3 καρότα, κομμένα κατά μήκος στη μέση

-χυμός από 2 λεμόνια

-300 ml ελαιόλαδο

-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT