25η Μαρτίου: Ποια σκορδαλιά; 20 συνταγές για τα άλλα συνοδευτικά του μπακαλιάρου

25η Μαρτίου: Ποια σκορδαλιά; 20 συνταγές για τα άλλα συνοδευτικά του μπακαλιάρου

Εκτός από σκορδαλιά τι άλλο μπορούμε να φτιάξουμε για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου; Βρήκαμε 28 συνταγές για εναλλακτικά συνοδευτικά του παστού μπακαλιάρου, που έχει την τιμητική του

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σκορδαλιά δεν είναι μονόδρομος. Οι διάφορες αλοιφές όπως η φάβα, τα ντιπ λαχανικών και οι μελιτζανοσαλάτες θα εμπλουτίσουν το τραπέζι της γιορτής και θα προσφέρουν ποικιλία και γεύση. Μπορείτε ακόμη, να πειραματιστείτε με γεύσεις ανατολίτικες. Τι θα λέγατε για μια πικάντικη μουχαμάρα από τη Συρία με πιπεριές Φλωρίνης και μπόλικο μπούκοβο ή μήπως ένα χούμους σερβιρισμένο με αραβικές πιτούλες;

Συνταγές της στιγμής

Ντιπ πιπεριάς Φλωρίνης με καρύδια: Στραγγίζουμε 1 βάζο πιπεριές Φλωρίνης και τις βάζουμε στον πολτοποιητή με 250 γρ. καρύδια, 2 σκελίδες σκόρδου (ή όσο σκόρδο σας αρέσει), αλατοπίπερο κατά βούληση, 1 πρέζα καγιέν ή πάπρικα της αρεσκείας μας σε σκόνη. Πολτοποιούμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν μια λεία αλοιφή. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο σε αργή ροή (όπως κάνουμε με τη μαγιονέζα) μέχρι να προκύψει ένα ωραίο, αφράτο ντιπ. Θέλει προσοχή κατά την προσθήκη ελαιολάδου, για να μην βάλουμε περισσότερο από ό,τι σηκώνει το μείγμα. Η αλοιφή αυτή σερβίρεται με ζεστό ή φρυγανισμένο ψωμί και μπορεί να γίνει σάλτσα για ζυμαρικά ή σαλάτες.

Πολτός καρότου με κύμινο και πορτοκάλι: Βράζουμε 4 μέτρια καρότα (κατά προτίμηση βιολογικής γεωργίας) σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά. Τα πολτοποιούμε με 1 κοφτό κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη, τον χυμό από 1 πορτοκάλι, αλατοπίπερο και ελάχιστο λάδι μέχρι να γίνουν ένας ενιαίος πολτός. Μεταφέρουμε τον πολτό σε ένα τηγάνι και τον ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να συμπυκνωθεί ελαφρώς.

Δείτε εδώ 20 συνταγές για τα συνοδευτικά της 25ης Μαρτίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή