Μανιάτικη πατατοσαλάτα με αβοκάντο

Μανιάτικη πατατοσαλάτα με αβοκάντο

Εμπλουτισμένη με αβοκάντο και με τις πατάτες ψημένες αντί βραστές, η μανιάτικη σαλάτα με πορτοκάλι και ελιές γίνεται ένα πλήρες και πεντανόστιμο πιάτο

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τη μανιάτικη πατατοσαλάτα με αβοκάντο χρειάζονται 20′ προετοιμασία, 20′ ψήσιμο. Σύνολο: 40′. 

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την μανιάτικη πατατοσαλάτα με αβοκάντο προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Σε ένα μέτριο ταψί ανακατεύουμε τις πατάτες, το σκόρδο, το δεντρολίβανο και 40 ml από το ελαιόλαδο.
  3. Απλώνουμε ομοιόμορφα τις πατάτες και ψήνουμε για 20 λεπτά, ανακατεύοντας μερικές φορές.
  4. Σε μια σαλατιέρα βάζουμε το αβοκάντο (το ραντίζουμε αμέσως με τον χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσει), το κρεμμυδάκι, τις ελιές, το ξύσμα πορτοκαλιού, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.
  5. Μόλις βγάλουμε τις πατάτες από τον φούρνο, τις ρίχνουμε αμέσως στη σαλατιέρα, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
  6. Τακτοποιούμε από πάνω τις φέτες πορτοκαλιού και σερβίρουμε.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή