Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σοκολάτα και σταφίδες

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σοκολάτα και σταφίδες

Τι θα γίνει αν προσθέσουμε κακάο στον κλασικό σιμιγδαλένιο χαλβά; Δοκιμάστε το και θα δείτε!

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τον χαλβά σιμιγδαλένιο με σοκολάτα και σταφίδες χρειάζονται 30′ προετοιμασία, 1 ώρα αναμονή. Σύνολο: 1 ώρα και 30′.

Υλικά

Μερίδες: 7-8

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τον σοκολατένιο χαλβά σιμιγδαλιού με σταφίδες, σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν μία καλή βράση (μετράμε 4-5 λεπτά από όταν αρχίσει ο βρασμός και αποσύρουμε). Διατηρούμε το σιρόπι ζεστό.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  3. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και καβουρδίζουμε καλά ανακατεύοντας συνεχώς με μια κουτάλα, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και άρωμα (5 λεπτά).
  4. Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις για άλλο 1 λεπτό περίπου.
  5. Προσθέτουμε αμέσως το ζεστό σιρόπι σε 3 με 4 δόσεις και μαγειρεύουμε τον χαλβά μέχρι να χυλώσει και να κοχλάσει.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις σταφίδες. Ανακατεύουμε καλά να σκορπίσουν σε όλο το μείγμα.
  7. Μεταφέρουμε αμέσως, και όσο είναι ακόμη ζεστός ο χαλβάς, σε μια λαδωμένη φόρμα του κέικ διαμέτρου 20 εκ. με τρύπα.
  8. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά ο χαλβάς (τουλάχιστον 1 ώρα) και ξεφορμάρουμε.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή