Φριτούρες Ζακύνθου με μανταρίνι και νηστίσιμη πραλίνα φουντουκιού

Φριτούρες Ζακύνθου με μανταρίνι και νηστίσιμη πραλίνα φουντουκιού

Οι φριτούρες Ζακύνθου είναι το νηστίσιμο γλυκό που χρειάζεται να μάθετε να φτιάχνετε. Θα σας θυμίσουν κάτι ανάμεσα σε χαλβά, γαλακτομπούρεκο και τηγανίτα!

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγαπημένο street food της Ζακύνθου, οι φριτούρες ή φυτούρες είναι μια σιμιγδαλένια πηχτή κρέμα που σταθεροποιείται και κόβεται σε κομμάτια. Αυτά τηγανίζονται και πασπαλίζονται με ζάχαρη και κανέλα. Στις μεγάλες θρησκευτικές γιορτές και πανηγύρεις, ιδίως στη γιορτή του πολιούχου της Ζακύνθου, Αγίου Διονυσίου, οι «φυτουράδες» στήνουν τους πάγκους τους έξω από τις εκκλησίες, ακόμα και τον χειμώνα, όταν ο καιρός το επιτρέπει. Οι φριτούρες τρώγονται ζεστές και είναι πολύ απολαυστικές. Θα σας θυμίζουν κάτι ανάμεσα σε χαλβά, γαλακτομπούρεκο και τηγανίτα! Ιδανικό γλυκό για τη νηστεία, αφού δεν περιέχουν ζωικά λιπαρά, μόνο σιμιγδάλι και νερό. Η συνταγή ωστόσο που μας δίνει εδώ ο pastry chef Μανώλης Στήθος είναι μια παραλλαγή της κλασικής, καθώς χρησιμοποιεί και χυμό μανταρινιού, αντί για σκέτο νερό, ενώ σερβίρει τις φριτούρες με νηστίσιμη πραλίνα!

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή