Εύκολο κέρασμα με έτοιμα μπισκότα, κρέμα και φράουλες

Εύκολο κέρασμα με έτοιμα μπισκότα, κρέμα και φράουλες

Ένα ωραίο κέρασμα για γενέθλια και ονομαστικές εορτές, για γιορτινά τραπέζια και για φιλικές μαζώξεις. Γίνεται με έτοιμα μπισκότα, κρέμα και φρέσκες αρωματικές φράουλες

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
20′ προετοιμασία 3 ώρες αναμονή Σύνολο: 3 ώρες και 20′


Υλικά

Κομμάτια: 6-8
  • 500 ml (2 1⁄2 κούπες) φρέσκο γάλα, πλήρες
  • 100 γρ. (1/2 κούπα) ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική 
  • 50 γρ. (1/2 κούπα) κορν φλάουρ
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό
  • 20 τμχ. φράουλες, καθαρισμένες, κομμένες στη μέση
  • 1-2 πακέτα μπισκότα digestive

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το εύκολο κέρασμα με έτοιμα μπισκότα, κρέμα και φράουλες σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τη βανίλια και τους κρόκους.
  2. Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  3. Ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να αρχίσει να βράζει.
  4. Ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και σταδιακά να σχηματιστεί μια πυκνή κρέμα.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Αδειάζουμε την κρέμα σε μπολ για να σταματήσει ο βρασμός της και τη σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της, για να μη σχηματιστεί πέτσα.
  7. Την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς για περίπου 1 ώρα και έπειτα τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, ώστε να σφίξει.
  8. Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και τη χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει.
  9. Την απλώνουμε πάνω σε ένα ένα μπισκότο με κορνέ ή με κουταλάκι.
  10. Εναλλακτικά, τρίβουμε τα μπισκότα, τα μοιράζουμε σε ποτηράκια και από πάνω ρίχνουμε λίγη κρέμα.
  11. Διακοσμούμε με τις φράουλες και σερβίρουμε.

Διαβάστε περισσότερα στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT