Καλαμάρια με σάλτσα μαϊντανού και ψητές γλυκοπατάτες

Καλαμάρια με σάλτσα μαϊντανού και ψητές γλυκοπατάτες

Το μυστικό για πεντανόστιμα και τρυφερά καλαμάρια είναι να τα «ψήσουμε» σε αντικολλητικό τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά, για ελάχιστα λεπτά. Γίνονται λουκούμι!

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τα καλαμάρια με σάλτσα μαϊντανού και ψητές γλυκοπατάτες χρειάζονται 30′ παρασκευή. Σύνολο: 30′.

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τις ψητές γλυκοπατάτες

Για τη σάλτσα μαϊντανού

Για τα καλαμάρια

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα καλαμάρια με σάλτσα μαϊντανού και ψητές γλυκοπατάτες, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 200° C.
  2. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα, αραδιάζουμε τις γλυκοπατάτες και τις αλείφουμε με τα χέρια με λίγο λάδι.
  3. Καρυκεύουμε κατά βούληση και ψήνουμε για 20 – 30 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν και να γίνουν τραγανές.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για το ντρέσινγκ.
  5. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράσσουμε τα κομμένα καλαμάρια, κάνοντας οριζόντιες και κάθετες γραμμές.
  6. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, το ξύσμα και αλατοπίπερο.
  7. Αλείφουμε με λάδι ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε καλά σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να αχνίζει.
  8. Βάζουμε τα καλαμάρια και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσουν και να «κατσαρώσουν» οι άκρες τους.
  9. Μοιράζουμε τα καλαμάρια στα πιάτα, περιχύνουμε με τη σάλτσα μαϊντανού και συνοδεύουμε με τις ψητές γλυκοπατάτες.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT