Μπιφτέκια γαλοπούλας

Αφράτο, ζουμερό και χορταστικό μπιφτέκι μόνο με 158 Kcal. Μια μόνο από τις 140 συνταγές και ιδέες που θα βρούμε στον Γαστρονόμο Μαΐου. Είναι light και κυκλοφορεί την Κυριακή 12 Μαΐου με την Καθημερινή

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια συνταγή που ενδείκνυται για όσους προσέχουν τη διατροφή τους. Η γαλοπούλα είναι πολύ χαμηλή σε θερμίδες, αποτελεί όμως εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, γεγονός που αυξάνει το αίσθημα πληρότητας και κορεσμού για περισσότερη ώρα. Η βρόμη, πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Β1, Β2 και Β3), καθώς και σε βιταμίνη Ε, και με υψηλή περιεκτικότητα σε καροτενοειδή, πολυφαινόλες και β-γλυκάνες, συμβάλλει στη βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ και στην καλύτερη ρύθμιση της μεταγευματικής γλυκόζης του αίματος.

Διατροφικά σχόλια: Μαρία Μπίζιου, MSc Κλινική Διατροφολόγος.

15′ προετοιμασία, 20′ ψήσιμο, 30′ αναμονή. Σύνολο: 1 ώρα και 5′.

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα μπιφτέκια γαλοπούλας στρώνουμε ένα μέτριο ταψί (που να χωράει στην κατάψυξη) με λαδόκολλα.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά, βρέχοντας τα χέρια μας συχνά με κρύο νερό.
  3. Πλάθουμε 8 μέτρια μπιφτέκια και τα τακτοποιούμε στο ταψί.
  4. Βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 30 λεπτά, για να σφίξουν.
  5. Προθερμαίνουμε καλά τον φούρνο στους 220°C.
  6. Ψήνουμε στο μεσαίο ράφι για 10 λεπτά από κάθε πλευρά.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT