Μια συνταγή που ενδείκνυται για όσους προσέχουν τη διατροφή τους. Η γαλοπούλα είναι πολύ χαμηλή σε θερμίδες, αποτελεί όμως εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, γεγονός που αυξάνει το αίσθημα πληρότητας και κορεσμού για περισσότερη ώρα. Η βρόμη, πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Β1, Β2 και Β3), καθώς και σε βιταμίνη Ε, και με υψηλή περιεκτικότητα σε καροτενοειδή, πολυφαινόλες και β-γλυκάνες, συμβάλλει στη βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ και στην καλύτερη ρύθμιση της μεταγευματικής γλυκόζης του αίματος.
Διατροφικά σχόλια: Μαρία Μπίζιου, MSc Κλινική Διατροφολόγος.
15′ προετοιμασία, 20′ ψήσιμο, 30′ αναμονή. Σύνολο: 1 ώρα και 5′.
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα μπιφτέκια γαλοπούλας στρώνουμε ένα μέτριο ταψί (που να χωράει στην κατάψυξη) με λαδόκολλα.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά, βρέχοντας τα χέρια μας συχνά με κρύο νερό.
- Πλάθουμε 8 μέτρια μπιφτέκια και τα τακτοποιούμε στο ταψί.
- Βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 30 λεπτά, για να σφίξουν.
- Προθερμαίνουμε καλά τον φούρνο στους 220°C.
- Ψήνουμε στο μεσαίο ράφι για 10 λεπτά από κάθε πλευρά.
Πηγή: Γαστρονόμος