Συνταγή που θα μας εφοδιάσει με αρκετές πρωτεΐνες, σημαντικές βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως είναι η βιταμίνη Β12, καθώς και με απαραίτητα ιχνοστοιχεία, όπως είναι ο ψευδάργυρος και το σελήνιο.
Διατροφικά σχόλια: Μαρία Μπίζιου, MSc Κλινική Διατροφολόγος
Θα χρειαστούν 15′ προεροιμασία, 10′ ψήσιμο. Σύνολο 25′.
Υλικά
Μερίδες: 4-6
Για τους κεφτέδες
Για την ντοματοσαλάτα
Διαδικασία
Κεφτέδες
- Για να ετοιμάσουμε τα κεφτεδάκια σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και 80 ml παγωμένο νερό και ζυμώνουμε με τα χέρια μας για 2-3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
- Στρώνουμε ένα μέτριο ταψί με λαδόκολλα. Πλάθουμε το μείγμα σε περίπου 20 μικρούς κεφτέδες, τους βάζουμε στο ταψί και τους αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά.(Αν το μείγμα κολλάει στα χέρια μας κατά το ζύμωμα και το πλάσιμο, τα βουτάμε σε κρύο νερό και συνεχίζουμε.)
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C, στη λειτουργία του αέρα.
- Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι τα κεφτεδάκια να γίνουν και να ροδίσουν.
Σαλάτα
- Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
- Αφήνουμε τη σαλάτα να «σταθεί» για 20 λεπτά προτού τη σερβίρουμε. Με αυτόν τον τρόπο οι γεύσεις και τα αρώματα αναμειγνύονται καλύτερα και η σαλάτα γίνεται πιο ζουμερή.
Πηγή: Γαστρονόμος