Στη συνταγή η σεφ χρησιμοποιεί και καυτερό μπούκοβο, αλλά, αν δεν μας αρέσουν τα καυτερά, απλώς το παραλείπουμε.
15′ προετοιμασία, 1 ώρα και 5′ μαγείρεμα. Σύνολο: 1 ώρα και 20′.
Υλικά
Μερίδες: 6
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στη λειτουργία του αέρα.
- Αδειάζουμε το κοτόπουλο μαζί με το λάδι σε γάστρα, βάζουμε γύρω γύρω τις πατάτες και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο.
- Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το σκόρδο με το μπούκοβο, το κρασί, τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
- Περιχύνουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες, κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.
- Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και να γίνουν οι πατάτες.
Πηγή: Γαστρονόμος