✶ Πρώτα πρώτα για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς: Απαντάμε στο «κρίσιμο» ερώτημα: Χοιρινό ή μοσχάρι; Σπαλομπριζόλες ρολό με γέμιση κάστανων και ξερών φρούτων ή χοιρινό μπούτι του 6ώρου με σάλτσα εσπεριδοειδών;
✶ Γιορτινός μπουφές, το καθιερωμένο μας αφιέρωμα στο finger food, πολύ ανανεωμένο φέτος:
Πάρτε μια γεύση: Ταρτάκια με τυροκαυτερή και κυδωνόπαστο, μίνι wellingtons (φιλετάκια), κρέμα αβοκάντο με κόλιανδρο και λεμόνι και πολλά ακόμη.
✶ Βrunch για τις οικογενειακές ή φιλικές συνάξεις, με φοβερά αλμυρά κέικ, πατατόπιτες, μπρουσκέτες, smoothies
✶ Τάρτες γιορτινές και χειμωνιάτικες ό,τι πρέπει για γρήγορο πρώτο πιάτο ή ελαφρύ βραδινό. Με ένα ποτήρι κρασί οι τάρτες με πάπια confit, με ποικιλία μανιταριών, με κοτόπουλο, με μια σαλάτα γίνονται σχεδόν πλήρες γεύμα.
✶ Σαλάτες: Αλλιώτικες, χορταστικές, δροσιστικές. Με γαρίδες και μανιτάρια, με καρδιές μαρουλιού, ρωσική σαλάτα και καπνιστό σολομό, με πράσινες φακές και ζεστό κατσικίσιο τυρί.
✶ Κατόπιν όλων αυτών, μια μικρή αποτοξίνωση από το κρέας επιβάλλεται. Οι συνταγές που θα διαβάσετε στο θέμα «Αποτοξίνωση τώρα» είναι μια νόστιμη εναλλακτική πρόταση για τις μέρες που ακολουθούν τη μεγάλη κρεοφαγία.
✶ Και τα γλυκά στο ίδιο πνεύμα: Ελαφρά και ελληνικά. Με άσπρα τυράκια, όλα είναι γλυκά ψυγείου. Τσίζκεϊκ και μους με λεμόνι, με λευκή σοκολάτα, με κυδώνι και βύσσινο.