Πατατοσαλάτα με λεμονάτη σάλτσα γιαουρτιού

Πατατοσαλάτα με λεμονάτη σάλτσα γιαουρτιού

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προετοιμασία: 20΄ Μαγείρεμα: 40΄

 

Υλικά για 6 άτομα:

  • 500 γρ. πατάτες μικρές (κόκκινες ή λευκές), καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
  • το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη και καλά στραγγισμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα:

  • 200 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
  • 100 γρ. μαγιονέζα (μπορούμε να βάλουμε και light)
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 1/3 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
  • το ξύσμα από 1 μικρό ακέρωτο λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού

Διαδικασία:

Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τις πατάτες, αλάτι και νερό τόσο ώστε να τις υπερκαλύπτει κατά 5 εκ. και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 – 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά. Ελέγχουμε τρυπώντας μια πατάτα με το πιρούνι.

Στραγγίζουμε και τις αδειάζουμε σε μπολ σερβιρίσματος.

Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με τη σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά (για να μη λιώσουν οι πατάτες). Σκορπίζουμε την κάππαρη και το φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.

Συμβουλή: Οι πατάτες είναι επιβαρυμένη καλλιέργεια και γι’ αυτόν το λόγο καλό είναι να αναζητάμε όσες έχουν παραχθεί με τρόπο βιολογικό. Αυτές μπορούμε άφοβα να τις καταναλώσουμε με τη φλούδα. Αν πάρουμε συμβατικές, είναι προτιμότερο να τις ξεφλουδίσουμε.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή