Εύκολα και κυπριακά

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη συγγραφέα Αθηνά Λοϊζίδου τη γνώρισα ως συνεργάτιδα του «Γαστρονόμου» Κύπρου. Στα κυπριακά βραβεία ποιότητας είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω τις συνταγές της, μεταξύ των οποίων και ένα εξαιρετικό πατέ με κουμανταρία. Θα το βρείτε αυτούσιο στη σελίδα 252 του βιβλίου. H Αθηνά Λοϊζίδου μαγείρευε πάντα.

Από 12 χρονών προσπαθούσε να επιτύχει τις συνταγές που με τόση φροντίδα ετοίμαζε η μητέρα της, την οποία έχασε σ’ εκείνη την ηλικία. Επειτα σπούδασε Οικονομικά στο Λονδίνο, παντρεύτηκε, έκανε παιδιά, τίποτα δεν έδειχνε ότι θα την κερδίσει τελικά η μαγειρική. Ομως της ζητούσαν όλοι, φίλοι και γνωστοί, τις συνταγές της. Ενας εξ αυτών, που την παρακίνησε μάλιστα να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μαγειρική, ο διευθυντής της «Καθημερινής» Κύπρου, Δ. Λοτίδης.

Εύκολα και κυπριακά-1

Εκεί ξεκινά η καριέρα της ως μαγείρισσας και συνεργάτιδος του «Γαστρονόμου» Κύπρου. Το συγκεκριμένο βιβλίο, το 5ο της, περιέχει τη μοντέρνα εκδοχή των πασίγνωστων κυπριακών συνταγών. Σπεύσατε, γιατί η κυπριακή κουζίνα, η παραδοσιακή και η εξελιγμένη, έχει διαμάντια να προσφέρει.

Εύκολα και Κυπριακά, Αθηνά Λοϊζίδου, Εκδόσεις SPP Media, 2015, Λευκωσία, σελ. 298, στα καταστήματα Public, 20 ευρώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή