Άσπρισμα αμυγδάλων

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άσπρισμα αμυγδάλων

Βάζουμε σε μικρό κατσαρολάκι μπόλικο νερό να βράσει. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει το νερό ρίχνουμε τα αμύγδαλα με τα φλούδια και τα αφήνουμε 1 λεπτό να βράσουνε. Σουρώνουμε και αρχίζουμε να ξεφλουδίζουμε γρήγορα όσο είναι ζεστά. Ετσι φεύγουν οι φλούδες ευκολότερα. Αφού τα ξεφλουδίσουμε τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα καβουρδίζουμε στο φούρνο για 15 ΄στους 150 ή αλλιώς σε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.


Καβούρδισμα σουσαμιού

Καθαρίζουμε το σουσάμι από τυχόν ξένα σώματα – άλλους σπόρους, πετραδάκια …και το βάζουμε σε σουρωτήρι με λεπτή σίτα. Ρίχνουμε άφθονο νερό να ξεπλυθεί καλά. Το αφήνουμε να στραγγίξει και το απλώνουμε σε καθαρή πετσέτα, να απορροφηθούν τα υγρά.

Απλώνουμε σε ταψί και το βάζουμε στο φούρνο στους 150 βαθμούς μέχρι να στεγνώσει εντελώς και να αρχίσει να μοσχοβολάει. Ανοίγουμε το φούρνο 1-2 φορές και ανακατεύουμε να βοηθήσουμε να ξεραθεί και να καβουρδιστεί καλύτερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή