Αστικό καταφύγιο

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το διαμέρισμά μου έχει αρκετές αναφορές στο Minu», παραδέχεται ο Γιώργος Σύρμας, ιδιοκτήτης του εκλεκτικού χώρου που έχει ανοίξει εδώ και δύο μήνες στο τέρμα της οδού Σαρρή. Με αρκετή εμπειρία στον τομέα της εστίασης, θέλησε να συμπεριλάβει στο νέο του εγχείρημα ό,τι εκείνος αγαπά: το design, την κηπουρική, τα βιβλία, την τέχνη. Ο ίδιος αποκλείει τους χαρακτηρισμούς «κατάστημα», «γκαλερί» ή «καφέ». «Δεν είμαστε τίποτε από αυτά. Θέλουμε όσοι μας επισκέπτονται να συμπεριφέρονται σαν να βρίσκονται σε ένα φιλόξενο σπίτι. Κάθονται όπου θέλουν, περιηγούνται στον χώρο, ξεφυλλίζουν περιοδικά και βιβλία, παρατηρούν τα έργα τέχνης, παίρνουν μόνοι τους από το μπαρ ό,τι χρειάζονται».

Αστικό καταφύγιο-1

Οι τοίχοι του ψηλοτάβανου Minu λειτουργούν σαν λευκός καμβάς, δίνοντας τον πρώτο λόγο στα καλλωπιστικά φυτά, στις εκδόσεις και στα έπιπλα. Τον σχεδιασμό του χώρου επιμελήθηκαν δύο δημιουργικά γραφεία, το Qoop και το Hyle Design Studio, σε στενή συνεργασία με τον ιδιοκτήτη, ενώ για την επιλογή των έργων τέχνης υπεύθυνος είναι ο εικαστικός Απόλλων Γλύκας. Καναπέδες και μαρμάρινα side tables από τη δανέζικη Βolia συνδυάζονται με πουφ από τη Ferm Living, ενώ δίπλα τους στέκονται πολυετείς κάκτοι, αλοκάσιες και μπιγκόνιες. Οι ραφιέρες αντανακλούν και αυτές την αισθητική του κ. Σύρμα, περιλαμβάνοντας χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα από τη Νormann Copenhagen, τη Μoebe αλλά και βιολογικά μείγματα βοτάνων από την ελληνική Rhoeco. «Οτιδήποτε υπάρχει εδώ, από τα παχύφυτα μέχρι τις κούπες και τα φωτιστικά, διατίθεται προς πώληση, και αυτό συμβάλλει στην αρχική μας ιδέα, του να βλέπει κάποιος ένα διαφορετικό Minu κάθε φορά».

*Μinu: Σαρρή 50, Αθήνα, τηλ. 210-3232022

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή