Μόνος στο πάρκο

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια «φούσκα» στην Πράγα συμβολίζει την απομόνωση στην εποχή του Covid-19. 

Υπάρχει ένας άνθρωπος μέσα σε αυτή την πλαστική φούσκα, ένας άνθρωπος που κάνει διάδρομο – σίγουρα θα ιδρώνει, αν ο στόχος του ήταν να αδυνατίσει, πιθανόν να τα κατάφερνε. Αλλά ο στόχος δεν είναι αυτός. Η αλλόκοτη αυτή κατασκευή, που βρίσκεται σε ένα πάρκο της Πράγας, αποτελεί μια καλλιτεχνική εγκατάσταση που για προφανείς λόγους ονομάζεται «Απομόνωση» και είναι μια δημιουργία της ομάδας Cirk La Putyka. Οι κάτοικοι της πόλης είναι λογικό να νιώθουν μοναξιά και αποκομμένοι από τους οικείους τους (ή το πλήθος), όπως και η πλειονότητα των κατοίκων του πλανήτη, ωστόσο ίσως πρέπει να συνοπολογίσουμε την κατάσταση που επικρατεί στην Τσεχία σε σχέση με τον κορωνοϊό. 

Σύμφωνα με την αναλογία πληθυσμού-κρουσμάτων, η Τσεχία βρίσκεται στη δεύτερη θέση πανευρωπαϊκά (πρώτο είναι το Βέλγιο), έχει ξεπεράσει τα 360.000 κρούσματα και τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο πλησιάζει τους 4.000 θανάτους. Απομόνωση, λοιπόν, με τη φούσκα στο πάρκο να υπογραμμίζει με την εκκεντρικότητά της το παράλογο της πραγματικότητας. ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή