Εμβολιασμός μετά μουσικής

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Βρετανοί εμβολιάζονται υπό τους ήχους εκκλησιαστικού οργάνου.  

Πώς θα σας φαινόταν να λάβετε την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού με μουσική υπόκρουση υπέροχες μελωδίες ή καθώς το βλέμμα σας περιπλανιέται σε μουσειακά εκθέματα; Θα προτιμούσατε το ραντεβού σας, αντί σε κάποιο νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, να γίνει σε ένα μουσείο, έναν χώρο συναυλιών ή ακόμη και σε κάποιον καθεδρικό ναό όπως αυτόν της φωτογραφίας;

Στη Βρετανία, όπου έχει εμβολιαστεί περίπου το 10% του πληθυσμού, η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να αυξήσει τον ρυθμό εμβολιασμού, έχει μετατρέψει σε εμβολιαστικά κέντρα δεκάδες χώρους εντός και εκτός των μητροπολιτικών κέντρων, ανάμεσά τους εκκλησίες, μουσεία, θέατρα, συναυλιακούς χώρους, που εξασφαλίζουν την απαραίτητη ασφάλεια λόγω του μεγέθους τους, των συστημάτων εξαερισμού που διαθέτουν, αλλά και της εμπειρίας του προσωπικού τους στη διαχείριση μεγάλου αριθμού επισκεπτών. Όλοι αυτοί οι χώροι τις τελευταίες εβδομάδες δέχονται ενέσεις ζωής έπειτα από μήνες που τους έλλειψε η ανθρώπινη παρουσία.

Εμβολιασμός μετά μουσικής-1
Ο Τζον Τσάλεντζερ είναι ένας από τους δύο μουσικούς του Καθεδρικού Ναού του Σάλσμπουρι.

Μάλιστα, ο Καθεδρικός Ναός του Σάλσμπουρι είναι από τους λίγους χώρους σε ολόκληρη τη Βρετανία που μπορεί κανείς να απολαύσει ζωντανή μουσική. Με πρωτοβουλία του Αρχιμανδρίτη Νικόλα Παπαδόπουλου, το εκκλησιαστικό όργανο του ναού παίζει καθ’ όλο το 12ωρο που διαρκεί ο εμβολιασμός και ψυχαγωγεί τους περίπου 1.200 πολίτες που προσέρχονται ημερησίως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή